Activiteit

InScience filmfestival: Hunting for Hedonia

Wetenschappelijke ontdekkingen kunnen leiden tot baanbrekende veranderingen in de maatschappij. De film HUNTING FOR HEDONIA toont de spectaculaire effecten van deep brain stimulation op mensen die lijden aan angsten, depressie en schizofrenie. Tegelijkertijd gaat deze documentaire in op hoe ver onderzoekers kunnen en moeten gaan in het moduleren van iemands emoties en persoonlijke karaktertrekken.

Organisator Wageningen University & Research
Datum

za 21 november 2020 13:30

Locatie Heerenstraat Theater
Prijsomschrijving Regular €12,50 | Cineville €3,-

Vergelijkbare ethische overwegingen vinden plaats op het vlak van voedsel, landbouw, gezondheid en dieren, die de WUR actief onderzoekt. Aan de hand van deze InScience filmvertoning daagt WUR ethica Beatrijs Haverkamp je na afloop uit om na te denken over vragen als ‘Hoe ver zouden onderzoekers moeten gaan?’, ‘Met welk doel doen we onderzoek?’ en ‘Welke verantwoordelijkheden hebben onderzoekers voor hun onderzoeksmethoden en toepassingen?’. 

Meer over InScience 

InScience is een van de grootste internationale filmfestivals voor de wetenschapsfilm in Europa. Het festival focust op het raakvlak tussen film, wetenschap en maatschappij. Het festival vindt zijn oorsprong in Nijmegen, als samenwerking tussen de Radboud Universiteit en arthouse LUX. Dit jaar breidt het festival zich uit naar alle universitaire steden in Nederland, inclusief Wageningen.  

Wetenschappers van Wageningen University & Research prikkelen je om de film vanuit een ander perspectief te bekijken en nodigen je uit om een levendige discussie te houden over de toekomst van de wetenschap. De zesde editie van het festival vindt plaats op 11 tot en met 15 november in LUX Nijmegen, met een satellietfestival op 21 november in het Heerenstraat Theater Wageningen. De opening van het festival is op 11 november, dan wordt Spaceship Earth vertoond, dit vindt plaats in alle deelnemende filmtheaters. 

InScience filmfestival 2020 vertoont ook de volgende films: