Onderwijstype

Junior College Algen

Algen zijn misschien wel het voedsel van de toekomst. Algen kunnen namelijk grote hoeveelheden eiwitten, koolhydraten en vetten produceren die gebruikt kunnen worden als grondstof voor de productie van levensmiddelen of diervoeders. Tijdens dit Junior College leren we van Prof. dr. Maria Barbosa en dr. Ir. Marcel Janssen waarom algen het groene goud worden genoemd, waar we ze allemaal voor kunnen gebruiken en hoe we ze het beste kunnen laten groeien!

Organisator Food Valley Netwerk VO-HO
Datum

vr 9 oktober 2020 15:30 tot 17:00

Locatie Hotel de Wageningensche Berg

In de Junior Colleges volg je een college over één van de onderzoeksthema’s van Wageningen University & Research. Tijdens het college bracht dr. Ir. Marcel Janssen, bioprocestechnoloog bij Wageningen University & Research, de deelnemers in een sneltreinvaart kennis bij.

Maarliefst 17 scholieren hebben anderhalf uur aandachtig geluisterd en geleerd over algen kweeksystemen. Het college begon met het inzetten van practicum waar gekeken werd naar de invloed van bakkersgist op algengroei. Gedurende het college waren er meerdere meetmomenten om de groei in de gaten te houden. Om schade aan ogen te voorkomen moesten de scholieren een verduisterende bril op als ze aan de slag waren met de lichtmeter. Na afloop van het college waren er zo veel vragen voor Marcel dat er nog 30 minuten langer is doorgegaan.

Verassend was de opmerking van Marcel dat je algen kunt laten groeien op urine om kringlopen rond te krijgen. We zijn benieuwd wie van de scholieren dit ook daadwerkelijk gaat doen!

Junior Colleges

Ben je benieuwd hoe het is om college te volgen aan de Universiteit en zit je in 3, 4 of 5 vwo? Dan zijn de Junior Colleges zeker wat voor jou! De Junior Colleges zijn bedoeld voor leerlingen die meer uitdaging zoeken of een nieuw vakgebied willen verkennen. Bovendien kun je goede ideeën opdoen voor je profielwerkstuk.

In de Junior Colleges volg je een college over één van de onderzoeksthema’s van Wageningen University & Research. Tijdens het college brengt één van onze experts jou in een sneltreinvaart kennis bij. Vervolgens is het aan jou om deze kennis in de praktijk te brengen. Dit kan bijvoorbeeld in je profielwerkstuk of in de keuze voor wat jij later gaat studeren.

Meer over Junior Colleges

Dit Junior College maakt deel uit van onze jubileumweek.