Onderwijstype

Junior Science Lab: Drinken uit de Rijn, is dat gezond?

Hoe beter het met onze rivieren gaat, hoe beter het met de natuur en omwonenden rond de rivier gaat. Hoe zou het zijn met onze Rijn? Is het water schoon genoeg om te drinken? Hier zijn 25 basisschoolleerlingen achtergekomen in dit Junior Science Lab!

Organisator Wetenschapsknooppunt
Datum

vr 28 mei 2021 14:30 tot 17:00

Locatie Panorama Restaurant De Blaauwe Kamer 14, 6702 PA Wageningen
Prijs € 10,00

Voor het project ‘Alle scholen verzamelen’ onderzochten door heel Nederland kinderen op vrijdag 28 mei 2021 rivieren, kanalen, beekjes en sloten. Op deze manier konden we zien hoe het gaat met de gezondheid van ons water. Een gezonde rivier is namelijk het resultaat van een gezonde leefomgeving. We verzamelden voor dit Junior Science Lab bij De Blaauwe Kamer in Wageningen, van hier uit gingen we als echte onderzoekers met meetapparatuur bij de Rijn aan het werk.

Dit Junior Science Lab werd gegeven door de wetenschapper Renata van der Weijden.

Meer over Renata van der Weijden

Wat is een Junior Science Lab (JSL)?

Bij het Junior Science Lab (JSL) zijn leerlingen van groep 6, 7 of 8 een middag lang de onderzoeker. JSL begint met een kort college van een wetenschapper van Wageningen University en daarna gaan zij aan de slag in een laboratorium of andere ruimte. De leerlingen zetten een onderzoek op, voeren deze uit en bekijken de resultaten. Net als echte onderzoekers dus!