Onderwijstype

Junior Science Lab Verpakkingen: verse soep of plastic soep?

In ons land liggen het hele jaar door verse producten in de winkel. En ze zien er prachtig uit. Dat gaat niet vanzelf, daar zit een heleboel slim onderzoek achter! Waarom verpakken we gesneden ijsbergsla en waarom komkommers? Wat is het nut van al dat verpakken? Wat gebeurt er als je het niet doet? Hoe voorkomen we dat de plasticsoep groeit?

Organisator Wetenschapsknooppunt
Datum

wo 25 mei 2022 14:00 tot 17:00

Locatie Phenomea, gebouwnummer 125
Prijs € 10,00

Verpakkingen: verse soep of plastic soep?

Overal wordt over nagedacht: van het plukken van een vrucht, het bewaren van de oogst tot het vervoer in een gekoelde vrachtwagen t/m het verpakken en uitstallen in de winkel. In deze JSL neem je een kijkje achter de schermen van Phenomea, een bijzondere onderzoeksfaciliteit van Wageningen UR. Want heb jij wel eens een robot gezien die weet of een appel van binnen rot is? Of een apparaat dat meet hoe stevig een peer is en hoe rijp die is? Je gaat sla verpakken en al het verpakkingsmateriaal onderzoeken. Welke soorten plastics zijn er, hoe kan je die scheiden en hergebruiken? Aan de slag dus van groentensoep tot plastic soep!

Over de Wetenschapper

Dit Junior Science Lab wordt door gegeven door: Marcel Staal, onderzoeker Fresh Food & Chains, Wageningen Food & Biobased Research.

Over de Locatie

Foto's: Guy Ackermans.
Klik op > om naar de volgende pagina met foto's te gaan.