Workshop

Kwaliteiten van mannen en vrouwen bewust inzetten

De workshop 'Genderbias' is voor iedereen die inzicht wil krijgen in de mannelijke en vrouwelijke spelregels. Niet om je aan te passen en ander gedrag te vertonen, maar om meer inzicht en waardering te krijgen voor met name de vrouwelijke kwaliteiten. Meer inzicht in de winst van het inzetten van verschillende kwaliteiten leidt tot meer vrouwen in hogere functies en betere resultaten.

Organisator Student Services Centre (SSC)
Datum

do 24 maart 2022 12:30 tot 14:00

Locatie Impulse, gebouwnummer 115

De ongeschreven regels binnen organisaties en de manier waarop gespeeld wordt zijn masculien. Of het nu gaat om carrière maken of gewoon effectief je werk doen. De ongeschreven regels wijken af van de manier waarop vrouwen gewend zijn het spel te spelen. En dat levert verwarring op. 

Voor vrouwen leidt het tot verbazing en onbegrip: ‘Wat gebeurt hier?’ en ‘Hoe is het mogelijk’. Maar mannen zijn zich vaak ook niet bewust van de spelregels. Het is nu eenmaal de manier waarop zij het doen. Ook zij verbazen zich over of irriteren zich aan de manier waarop vrouwen zaken aanpakken en geven adviezen als: ‘Je moet je beter profileren’ of ‘Gewoon terug gaan en het nog een keer vragen’. Organisaties die in staat zijn om de kwaliteiten van mannen en vrouwen bewust in te zetten creëren een cultuur waarin meer mensen zich gezien en gewaardeerd voelen en betere bedrijfseconomische resultaten worden geboekt.