Onderwijstype

Nascholing Een Gezonde Bodem / Soil Health

Bodemgezondheid is een cruciaal aspect van duurzame productie, consumptie en meer in het algemeen van duurzaamheid in haar geheel. Bodemgezondheid is het vermogen van bodems om tal van functies te vervullen, zoals nutriëntencycli, waterregulering en -zuivering, koolstof- en klimaatregulering; regulering van plagen en ziekteverwekkers. Maar, hoe meet je bodemgezondheid?

Organisator Wageningen Pre-University
Datum

do 13 oktober 2022 15:30 tot 18:00

Locatie Wageningen Campus
Prijs € 100,00

Bodemgezondheid wordt gemeten aan de hand van bodemfysische, chemische en biologische parameters, de zogenaamde 'bodemgezondheidsindicatoren'. Tijdens deze nascholing hebben we een mix van lezingen en praktische oefeningen die jouw leerlingen zullen helpen het concept bodemgezondheid te begrijpen, de factoren te begrijpen die van invloed zijn op de bodemgezondheid en te begrijpen hoe deze kan worden gemeten met bodemgezondheidsindicatoren.

Immers, alleen door de drie domeinen van de bodem (fysica - biologie – chemie) te integreren, krijgen we een volledig beeld krijgen van de gezondheid van de bodem.

Inschrijven

Je kunt je tot en met maandag 10 oktober inschrijven.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van al onze nascholingen? Abonneer je gratis op de nieuwsbrief van Wageningen Pre University.