Alumnibijeenkomst

NBV - themadag 'Bodemkunde in het Onderwijs' - 5 november 2021

Op vrijdag 5 november organiseert de Nederlandse Bodemkundige Vereniging (NBV) de themadag Bodemkunde in het Onderwijs. Deze themadag vindt plaats in Broekhuizen (Noord-Limburg). Komt u ook?

Organisator NBV

Themadag 'Bodemkunde in het Onderwijs'

Op 5 november organiseert de NBV de themadag 'Bodemkunde in het Onderwijs'. Deze themadag vindt plaats in Broekhuizen (Noord-Limburg). In de ochtend zullen een paar sprekers u meenemen in hun visie op het gebied van bodemkunde in het onderwijs en in de natuureducatie, en de rol van wetenschapscommunicatie. In de middag gaan we op excursie in dit oostelijke rivierengebied. Deze excursie zit ook in het onderwijsprogramma van WUR. Er zal dus geboord, gediscussieerd en geanalyseerd worden. Voor NBV leden is deze dag gratis, en voor niet-NBV leden zijn de kosten 35 euro.   

U kunt zich aanmelden via onderstaande link. Een meer gedetailleerd programma vindt u hier. Om deze dag veilig te laten verlopen, vragen we u om op 5 november in het bezit te zijn van een geldige QR-code in de CoronaCheck-App. Voor meer informatie of vragen kunt u mailen naar bodemkundigevereniging@gmail.com.  

Praktische informatie

Wanneer: 5 november 2021
Waar: Si Tapas & More, Veerweg 15, 5872 AE Broekhuizen
Hoe laat: 9.30 - 16.00, om 16.00 begint de borrel
Kosten: gratis voor NVB-leden, 35 euro voor niet-leden
Aanmelden: via www.bodems.nl

Informatie over lidmaatschap

Meer informatie of lid worden: www.bodems.nl of bodemkundigevereniging@gmail.com

Lidmaatschap is voor studenten de eerste drie jaar gratis! Daarna slechts €10 (en afgestudeerden betalen € 17,50)

Programma

9.30 - 10 uur: aanmelden en ontvangst
10 - 12 uur: presentaties van Peter Geurts (natuurgids bij IVN), Karin Pepers (docent Aeres Hogeschool), Wietse Wiersma (WUR), Hissinkprijs uitreiking, en inleiding excursie door Ingrid Lubbers (WUR)
12 - 13 uur: lunch
13 - 16 uur: excursie oostelijke rivierengebied (Ingrid Lubbers, WUR)
16 uur: borrel aan de Maas