Alumnibijeenkomst

Online Wageningen Experience Day - zaterdag 2 oktober 2021

Heb jij, als oud student, de Wageningen Experience Day al in je agenda staan? Op 2 oktober organiseren we deze dag voor jou! Want eens een Wageninger, altijd een Wageninger!

Organisator Universiteitsfonds Wageningen
Datum

za 2 oktober 2021

Locatie Orion, gebouwnummer 103

Tijdens de Wageningen Experience Day, met als thema ‘Finding Answers Together’, kom je (digitaal) terug naar Wageningen en schotelen we je kennis en inspiratie voor. Uiteraard loop je ook andere Wageningers van over de hele wereld tegen het lijf! Kom jij ook?

Beleef de campus vanuit huis

Speciaal voor jou bouwden we de campus digitaal na. Benieuwd hoe dat er uit ziet? Meld je aan en kom het op zaterdag 2 oktober van 15:30 tot 17:00 ontdekken.

Goed om te weten: de voertaal van deze dag is (grotendeels) Engels. Klik op de plusjes hieronder om meer te lezen over deze bijzondere dag!

How do I register.jpg

Wat als ik niet aanwezig kan zijn op 2 oktober?

Kun je er niet bij zijn op 2 oktober? Schrijf je dan zeker in! Het platform blijft de hele maand open (voor degenen die zich hebben aangemeld), je kunt dan alle inspirerende verhalen lezen en de video's bekijken op een later moment wanneer het jou uitkomt. De live sessies zijn na 2 oktober niet meer beschikbaar.

De experts

Op verschillende plekken op de digitale campus staan inspirerende programmaleiders voor je klaar om meer te vertellen over een vijftal speciaal geselecteerde onderwerpen.

 • Biodiversiteit - door Liesje Mommer
 • Liesje Mommer is hoogleraar bij WUR en werkt bij het Departement Omgevingswetenschappen. Liesje's onderzoek onttrekt zich normaliter aan ons oog: de plantenwortel en de omringende microorganismen zitten verstopt in de grond, maar sturen desalniettemin belangrijke processen in ecosystemen, zoals biomassaproductie en bodemvruchtbaarheid. Haar doel is om de functionele interacties tussen plantenwortels onderling en hun samenspel met een legioen aan bodemorganismen te onderzoeken. Lees hier meer over Liesje.

  Liesje Mommer
  Liesje Mommer
 • Nature-based solutions - door Tim van Hattum
 • Tim van Hattum is Programmaleider Klimaat. Het World Economic Forum identificeerde het mislukken van mitigatie en aanpassing aan klimaatverandering als een van de risico's met de grootste verwachte impact op de wereldeconomie in de komende decennia (WEF Global Risk Report, 2020). Door klimaatverandering nemen de risico's voor overstromingen, droogtes en hittegolven met wereldwijd grote gevolgen toe. Er is behoefte aan innovatieve en geïntegreerde oplossingen voor mitigatie en adaptatie. We bieden klimaatdiensten en wetenschappelijke onderbouwing voor op de natuur gebaseerde oplossingen: Green Climate Solutions. Lees hier meer over Tim en hier meer over klimaatoplossingen.

  Tim van Hattum
  Tim van Hattum
 • Zoonotic emergencies - door Joukje Siebenga
 • Joukje is Programme Manager bij ERRAZE@WUR. ERRAZE staat voor Early Recognition and Rapid Action in Zoonotic Emergencies. In haar rol als programmamanager brengt ze onderzoekers van de hele universiteit en Wageningen Research-instituten samen om een ​​solide basis te leggen voor een ambitieus gezamenlijk onderzoeksprogramma met een sterke internationale oriëntatie. Lees hier meer over Joukje.

  Joukje Siebenga
  Joukje Siebenga

 • Kunstmatige intelligentie - door Willem Jan Knibbe
 • Willem Jan is Hoofd Wageningen Data Competence Center. Het Wageningen Data Competence Centre geeft focus aan de ambities van Wageningen University & Research in toepassingen van digitale technologie. Ze ondersteunen en coördineren datamanagement en infrastructuur, onderwijs in toepassingen van datawetenschappen en onderzoek of toepassingen van kunstmatige intelligentie, robotica en beslissingsondersteuning. Hun missie is om het potentieel van data te onderzoeken om de kwaliteit van leven te verbeteren. Lees hier meer over Willem Jan.

  Willem Jan Knibbe
  Willem Jan Knibbe

 • Voedselsysteem benadering - door Ivo Demmers
 • Ivo Demmers is Programmaleider Food Security and Valuing Water. Hij leidt een multidisciplinair, meerjarig en organisatiebreed programma over onderzoek, impact en valorisatie in voedselzekerheid en waterwaardering binnen WUR. Het programma heeft tot doel nieuwe routes te ontwikkelen naar een duurzaam voedselsysteem. De belangrijkste uitdagingen om dit doel te bereiken zijn de uitputting van zoetwatervoorraden, klimaatverandering, landbeheer, bodemdegradatie, afnemende biodiversiteit, migratie en de toename van de landbouwproductie. Niet alleen de hoeveelheid voedsel, maar ook de beschikbaarheid en betaalbaarheid ervan zijn cruciaal. Lees hier meer over Ivo en hier meer over het programma.

  Ivo Demmers
  Ivo Demmers

Wil je dieper in deze onderwerpen duiken? Doe dan op 2 oktober mee aan de live expertsessies en praat met de experts in twee sessies van elk een half uur!

Ontmoet, ontdek en netwerk

Naast kennis-sessies zijn er ook tal van mogelijkheden voor ontmoeting en netwerken. Hiervoor kan je terecht in het spiksplinternieuwe gebouw Omnia. Loop bijvoorbeeld eens binnen bij een studiekring of netwerk en leer meer over de evenementen die zij jaarlijks organiseren. Bezoek de sessie met Universiteitsfonds Wageningen (UFW) en leer meer over de manieren waarop je als Vriend van UFW de ontwikkeling van studenten en jonge alumni kunt ondersteunen in het begin van hun carrière. Huidige Vrienden van UFW zijn hierbij ook van harte uitgenodigd om kennis te maken met UFW en andere vrienden, meer over de projecten te leren en vragen te stellen.

Meet & greet in the digital Dialogue Centre.jpg

Verder nodigen we je uit voor een rondleiding door het nieuwe onderwijsgebouw Aurora. Of bezoek het Carillon, een geschenk ter ere van het 100-jarig jubileum van WUR geschonken door Universiteitsfonds Wageningen, Wageningen Ambassadors en een selecte groep donateurs, en luister naar speciaal opgenomen nummers. Misschien ben je benieuwd naar meer over de campus, alle andere gebouwen en de kunst die er te zien is? Dit alles vind je op onze speciale digitale campus!

Ontmoet mede-alumni en 25 en 50 jarige reünies

Sluit je aan bij je mede-alumni in het nieuwe Aurora-gebouw op onze digitale Campus! Ben je in 1971, 1970, 1995 of 1996 begonnen met studeren? Speciaal voor jouw jaar wordt er een speciale reünie georganiseerd! Sluit je aan bij elkaar in kleine, afwisselende groepjes en haal al je favoriete Wageningse herinneringen op. Verbind de banden met je studievrienden en deel foto's van je tijd bij WUR op de social wall, die je kunt vinden in het Forumgebouw op de digitale campus.

Is dit niet jouw reüniejaar? Natuurlijk ben je nog steeds welkom in Aurora om met je studievrienden in contact te komen en herinneringen op te halen!

Reconnect talk with other alumni.jpg

Het programma

 • 15.30 Welkom
  Hosts Simone Ritzer en Sybren Zondervan, beide alumni, heten je welkom en gaan in gesprek met Rector Magnificus Arthur Mol. Ontdek daarna op eigen gelegenheid de digitale campus en maak alvast kennis met onze experts!
 • 16.00 Live programma
  Ga in gesprek met de experts
  Ontdek meer over netwerken en mogelijkheden voor alumni
  Herenig met mede-alumni of doe mee aan de 25- of 50-jarige reünies
 • 17.00 Afsluiting
  Louise O. Fresco, voorzitter raad van bestuur, sluit de dag af én stadsdichteres en student Ellen van der Kolk geeft de primeur van het allereerste Campus gedicht.
Finding answers together