Activiteit

Openingsdialoog in Omnia: Samen navigeren door complexe crises

De krantenkoppen gaan allemaal over urgente crises: COVID-19, Oekraïne, natuurrampen en nog veel meer. Achter deze urgente crises gaan diepere problemen schuil: klimaatverandering, wijdverbreid biodiversiteitsverlies en de enorme eisen die aan ons voedselsysteem worden gesteld. Deze onderliggende crises verdienen evenveel aandacht. Daarom bent u uitgenodigd om deel te nemen aan Omnia's Openingsdialoog: 'Samen navigeren door complexe crises'.

Organisator Wageningen University & Research
Datum

di 10 mei 2022 14:30 tot 17:00

Locatie Omnia, building number 105

Als het op crises aankomt, zijn er geen gemakkelijke of universele oplossingen. Het vinden van systeemoplossingen is altijd complex. Toch moeten we met deze complexiteit omgaan als we een betere toekomst willen realiseren. Een dialoog tussen wetenschappers, studenten en samenwerkingspartners van Wageningen University & Research kan helpen bij het verkennen van de verschillende mogelijke trajecten voor verandering, en de kansen en wrijvingen die zich daarbij kunnen voordoen.

Laten we uit onze eigen silo's stappen en verbinding zoeken voor verandering! Wie moet er eigenlijk bij zijn, behalve jij? Schrijf je nu in en stuur de uitnodiging door

Deze eerste Wageningen Dialogue in Omnia zet ons mondiale voedselsysteem centraal. Welke innovaties en samenwerkingsverbanden kunnen helpen om het voedselsysteem te transformeren, zodat het beter kan bijdragen aan het oplossen van grote mondiale uitdagingen? Waar liggen de spanningen en hoe kunnen we elkaar versterken, uitdagen en prikkelen? Om systeemoplossingen te vinden zijn jullie allemaal nodig.

Inspirerende sprekers zullen verschillende perspectieven verkennen en de belangrijkste uitdagingen naar voren brengen. Daarna is het aan jullie: deel jullie eigen 'seeds of vhange' en bespreek de wisselwerking met andere ideeën en perspectieven. De sprekers zullen nog worden bekendgemaakt.

Is je nieuwsgierigheid geprikkeld en wil je deel uitmaken van deze allereerste Wageningen Dialogue in Omnia?