Excursie

Projectweek in de natuur

Een stem die veel mensen niet meer verstaan. In de projectweek van Het Parlement der Aardbewoners dompelen leerlingen en docenten van het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV) en het Corlaer College in Nijkerk zich een week lang onder in de wilde natuur rond hun school. Zo ontwikkelen ze kennis en vaardigheden om de stem van de natuur weer te leren verstaan. Want volgens de theorie van Het Parlement der Dingen ontworpen door de Franse Filosoof Bruno Latour heeft iedere aardbewoner ons wat te leren.

Organisator Wageningen Pre-University
Datum

di 1 maart 2022 tot do 30 juni 2022

Locatie Buiten, locatie in overleg met de scholen
Prijsomschrijving 40 vouchers of € 2500,- per groep van 15 tot 30 deelnemers.
Prijs € 2.500,00

Ester Klein Hesselink is afgestudeerd in Bos-en Natuurbeheer met haar educatieve projectweek Het Parlement der Aardbewoners. Dit is een projectweek gebaseerd op de theorie het Parlement der Dingen van de Franse filosoof Bruno Latour in combinatie met een pedagogiek die ingaat op diepe ecologische kennis. De combinatie van deze twee elementen stelt leerlingen in staat om op onderzoek uit te gaan in hun eigen ecosysteem waar zij onderdeel van uit maken.

Het overkoepelende leerdoel van de week is: “Doordat ik in staat ben om vanuit mijn eigen perspectief, het perspectief van andere mensen en vanuit het perspectief van niet-mensen naar relaties in ecosystemen te kijken, kan ik deze kennis toepassen om mijn relatie met het milieu op een voor mij kloppende manier verder te ontwikkelen”.

Dit doen we niet alleen door biologische kennis toe te passen, maar ook Engels, Nederlands (en/of andere talen), levensbeschouwing, natuurkunde, geschiedenis, aardrijkskunde, kunst en techniek komen bij deze projectweek kijken.

Een unieke ervaring dus voor het CLV en het Corlaer College en wie weet is jouw school volgend schooljaar aan de beurt.

Meer weten?

Wil je meer weten over het precieze programma en hoe we dat eventueel kunnen afstemmen op jouw wensen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze pagina.