Activiteit

Start nu al met je goede voornemen en verminder je voedselverspilling

Het einde van het jaar nadert. In Nederland is dit het moment om na te denken over je goede voornemens voor het komende jaar. Hoe zien die voornemens van WUR-studenten en medewerkers eruit? Misschien ben je van plan om vaker de fiets te nemen in plaats van de auto? Of wil je een wekelijkse bureau opruimdag invoeren?

Organisator Wageningen University & Research
Datum

di 18 december 2018 17:00 tot vr 18 januari 2019 17:00

Misschien kunnen we een voorstel doen...

Draag bij aan het bereiken van de doelstelling van de Verenigde Naties om voedselverspilling tegen te gaan. Je kunt meteen beginnen door je collega's en medestudenten te inspireren: maak een foto van je beste gerecht gemaakt met restjes. Publiceer op Instagram, gebruik #WURlife en #foodwaste en maak kans op een doos vol producten samengesteld uit het Verspilling is Verrukkelijk schap. Geen Instagram? Stuur dan je foto of recept naar info.wfbr@wur.nl.

Als we nu allemaal minder verspillen, maken we samen een groot verschil. Op deze manier dragen we bij aan een duurzamere wereld voor nu en later.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Benieuwd hoe jij zelf aan de slag kunt gaan om voedselverspilling te verminderen?

Met de 4 tips van Toine Timmermans kun je nu al aan de slag:

  • Plan beter
  • Kook op maat
  • Eet je restjes op
  • Wees niet te krampachtig met de T.H.T. datum, maar gebruik je zintuigen

Meer inspiratie om restjes van de feestdagen te verwerken vind je op:

Tips om voedselverspilling te verminderen

Samen Minder

Over Samen Tegen Voedselverspilling

Binnen Samen tegen Voedselverpilling werkt Wageningen University & Research met Nederlandse bedrijven, organisaties, wetenschappers, overheid én consumenten actief samen om in 2030 voedselverspilling met de helft te verminderen in de gehele voedselketen, van grond tot mond. Want samen bereiken we minder. Minder voedselverspilling! Meer informatie op www.samentegenvoedselverspilling.nl