
Activiteit
Stadslandbouw die verder gaat dan voedselproductie
Terwijl metropolen over de hele wereld stedelijke voedselproductie stimuleren, keert de landbouw terug naar de steden. Stadslandbouw in zijn moderne vormen ziet er cool uit (check #rooftopgarden), helpt stedelijke hitte-eilanden te vergroenen en af te koelen en produceert voedsel met positieve associaties: lokaal, vers, duurzaam.
Urban Greenhouse Challenge is opgezet om het potentieel van stadslandbouw in al zijn vormen te verkennen. De derde editie van deze internationale studentencompetitie richt zich op stadslandbouw als katalysator voor sociale impact. Hoe kan het voordelen opleveren voor omwonenden? Wat is er nodig om een sociaal inclusief concept te ontwerpen? Kunnen stadsboerderijen een rol spelen bij het terugbrengen van sociale rechtvaardigheid?
In het openingsevenement van de Urban Greenhouse Challenge#3 zullen dr. Sabine O'Hara (University District of Columbia), Tiffany Tsui (Vertical Farm Institute) en dr. Sigrid Wertheim-Heck (Wageningen University & Research) deze en andere vragen bespreken. gerelateerd aan de impact van de stadslandbouw buiten de voedselproductie.
Het evenement wordt gepresenteerd door Simone Ritzer, programmabegeleider Wageningen Dialogues en is live te volgen bij Impulse op WUR Campus of online!
Programma
- Welcome word: Prof Arthur Mol, Rector Magnificus Wageningen University
- Key-note: Urban Food Hubs Initiative: igniting community empowerment
- Dr. Sabine O'Hara about the transformative power of local food systems and the role that urban agriculture can play in mitigating systemic racism
- Round table discussion with Tiffany Tsui and Dr Sigrid Wertheim-Heck
- Topic 1: Beyond nutrition: food as part of one’s culture and identity
- Topic 2: Urban agriculture as means of greening the cities/ creating public spaces
- Topic 3: The role of urban farms in transforming local economies
- Launch of the third edition of the Urban Greenhouse Challenge; The Social Impact edition.