Onderwijstype

Student boards - Business Skills Programme (0-intro) - 10 oktober 2018

Hoe ga je te werk als je ineens te maken krijgt met de media? Dat was het onderwerp van de eerste sessie van het Business Skills Programma (BSP) welke plaatsvond afgelopen woensdag 10 oktober. Een zeer succesvolle sessie die werd bijgezeten door verschillende (studenten) verenigingen van Wageningen. De besturen van de verenigingen SSR-W, Unitas, AIESEC, Veste, YKLV, Thymos, Argo, Ceres, AID en IxESN zaten deze avond bij.

Na ontvangst met koffie/thee en broodjes was er een woord van welkom door Denise Spiekerman (Alumni Relations Officer, University Fund Wageningen). De avond werd geleid door Simon Vink, woordvoerder Raad van Bestuur, en Ward van Beek specialist op het gebied van reputatiemanagement, content marketing en PR.

In groepjes werd er nagedacht aan de hand van een specifieke case, hoe je te werk zou gaan wanneer je plotseling te maken krijgt met de media. Daarna werden door verschillende theorieën en voorbeelden uit de praktijk de do’s en dont’s van het omgaan met de media toegelicht.

De grootste tip die werd meegegeven: Hoeveel energie het soms ook kost om de media te woord te staan, blijf je keuze altijd uitleggen. Het laatste wat je moet doen is de ‘luiken dicht doen’. Met deze waardevolle tip werd de avond door Simon Vink en Ward van Beek afgesloten waarnaar er nog tijd was voor een drankje en netwerken.

Een zeer succesvolle (voorafgaande)sessie van het Business Skills Programma.

Organisator Universiteitsfonds Wageningen
Datum

wo 10 oktober 2018