Promotie

The effect of food composition, processing, and texture on intragastric behavior, gastric emptying, and postprandial nutrient absorption

Promovendus JJM (Julia) Roelofs MSc
Promotor prof.dr.ir. C (Kees) de Graaf
Copromotor dr. PAM (Paul) Smeets
G (Guido) Camps PhD
Organisatie Wageningen University, Sensory Science and Eating Behaviour Group
Datum

di 28 mei 2024 13:30 tot 15:00

Locatie Omnia, gebouwnummer 105
Hoge Steeg 2
6708 PH Wageningen
+31 (0)317 - 484 500
Zaal/kamer Auditorium

Samenvatting

Dit proefschrift laat zien hoe de samenstelling van ons voedsel, de verwerking en de textuur de vertering in de maag en de daaropvolgende opname van voedingsstoffen beïnvloedt. Deze kennis draagt bij aan ons begrip van hoe deze voedsel eigenschappen de spijsvertering beïnvloeden, en hoe interindividuele verschillen hierbij een rol kunnen spelen. Deze kennis kan bijdragen aan ons vermogen om de vertering te optimaliseren, te zorgen voor optimale benutting van voedingstoffen uit onze voeding, het afstemmen van voeding op specifieke behoeften of zelfs het personaliseren van voeding.