Presentatie

Themapresentatie Plant en Dier 21.00 uur

Binnen dit thema vergelijken we de opleidingen die gaan over planten en/of dieren.

Organisator Wageningen University
Datum

ma 9 november 2020 21:00 tot 21:30

Checklist

  • Gebruik het liefst Chrome en anders Firefox
  • Als je oortjes of een koptelefoon hebt, gebruik die dan. Dat geeft minder echo als er een vraag gesteld wordt.
  • Klik 10 minuten voor aanvang op "Ga naar de presentatie" en daarna op 'Enter meeting room'.
  • Mute je video en microfoon, tenzij er van je wordt gevraagd deze aan te doen.

Technische problemen?

Als je niet een microfoon symbool ziet betekent het dat niemand je kan horen. Klik dan op het telefoon icoontje om je audio aan te zetten.

Nog steeds problemen? Bel 06 12949512 en wij helpen je verder.

Opleidingen in dit thema

Biologie

Biologie is de leer van het leven. Je leert het leven begrijpen over de totale breedte: van moleculen via organismen tot ecosystemen. Biologie heeft raakvlakken met alle Life Science opleidingen en deze kennis is dan ook overal in de maatschappij inzetbaar en wereldwijd toepasbaar.

Animal Sciences

Dierwetenschappen is de studie naar het biologisch functioneren van dieren in onze samenleving. Deze dieren houden we voor onze voedselvoorziening, om ons gezelschap te houden, voor natuurbehoud of ter educatie en recreatie. Hoe kunnen deze dieren zich aanpassen aan hun omgeving en hoe maken we die omgeving zo optimaal mogelijk? Fundamentele biologische kennis van het dier is daarbij essentieel, maar ook maatschappelijke aspecten komen aan bod. Deze opleiding is volledig in het Engels.

Plantenwetenschappen

Houden wereldvraagstukken als klimaatverandering, terugdringen van voedseltekorten, zoeken naar alternatieve brandstoffen jou bezig? Vind je de ontwikkeling en productie van gezonde voeding belangrijk? Bij de opleiding Plantenwetenschappen richt je je op het effectief gebruik van planten bij het vinden van oplossingen voor bovengenoemde thema’s.