Wageningen Dialogue

There will be blood: CineScience in the Park

In deze movietalk introduceert Maximilian Kardung zijn onderzoek naar de bio-economie: een alternatief voor de economie die letterlijk en figuurlijk wordt aangedreven door fossiele brandstoffen. De self-made oliebaron in “There will be blood” kent geen morele en fysieke grenzen in zijn zoektocht naar nieuwe oliebronnen om succes en rijkdom te vergaren. Kent onze samenleving eenzelfde vorm van hebzucht of kunnen we een manier vinden om van de olie af te blijven?

Organisator Wageningen University & Research
Datum

vr 13 augustus 2021 21:00 tot 23:59

CineScience movie talks

Met de CineScience movietalks geven WUR onderzoekers een uniek inkijkje in hun wetenschappelijke werk op een toegankelijke manier. Dit doen ze door hun onderzoek op een creatieve manier te verbinden aan een film die ze zelf hebben uitgekozen. Als ware gastprogrammeurs vullen ze op deze manier een filmavond.

De verbinding met de stad Wageningen en haar inwoners vindt WUR ontzettend belangrijk. Met het CineScience filmprogramma ontdekken bioscoop bezoekers dat eigenlijk iedereen in het dagelijks leven te maken heeft met thema's die in Wageningen onderzocht en ontwikkeld worden. Het is tevens een prachtige kans voor onderzoekers en de samenleving om op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan over thema's die leven in de maatschappij.