Alumnibijeenkomst

Wageningen Alumnibijeenkomst regio Oost - donderdag 7 november 2019

University Fund Wageningen & KLV organiseren in samenwerking met de Regiocommissie Oost twee keer per jaar alumnibijeenkomsten in de regio. Dit najaar zijn Wageningen alumni uitgenodigd voor de bijeenkomst die op donderdag 7 november plaats zal vinden. Wij nodigen u hierbij van harte uit om aanwezig te zijn bij deze bijeenkomst.

Organisator Universiteitsfonds Wageningen
Datum

do 7 november 2019 16:30 tot 21:30

Locatie De Marke

Op weg naar een duurzame kringlooplandbouw in Oost-Nederland
Kringlooplandbouw is een grote uitdaging voor de Nederlandse landbouw. Het is vooral ook een regionale zaak: de transitie gaat anders op de kleigronden van Friesland of Zeeland, in de laagveengebieden en op de hoge zandgronden. In Oost-Nederland gaan boeren en organisaties al enkele jaren samen met de kringlooplandbouw aan de slag in het project Vruchtbare Kringloop Achterhoek (VKA). Hoofddoel van de VKA is de Achterhoek te positioneren als duurzame kringloopregio. In het project werken 350 boeren in de Achterhoek en de Liemers samen met LTO Noord, ForFarmers, Friesland/Campina, Provincie Gelderland, Rabobank, Waterschap Rijn en IJssel en Vitens aan een duurzame kringlooplandbouw en een duurzaam bodem- en waterbeheer. WUR Knowledge & Transfer Centre De Marke in Hengelo Gld speelt een centrale rol in de VKA. Op de najaarsbijeenkomst van Wageningen Alumni Regiokring Oost komen deze thema´s aan de orde. WUR De Marke melkveeproefbedrijf is gastheer van de bijeenkomst.

Locatie: WUR KTC De Marke, Roessinkweg 2, 7255 PC, Hengelo (Gld).
Tel: 0575-467323
Na aanmelding ontvangen deelnemers een routebeschrijving. De Marke en omgeving heeft voldoende parkeergelegenheid. De Marke is moeilijk te bereiken met het openbaar vervoer. Deelnemers zonder eigen vervoer kunnen dit bij de aanmelding aangeven. Geprobeerd zal worden of zij kunnen meerijden met collega Wageningers.

Datum en tijd: donderdag 7 november 2019 van 17:00 - 21:30u. Tijdens de bijeenkomst wordt een eenvoudige maaltijd geserveerd en een netwerkborrel. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Het programma voor deze bijeenkomst vindt u hieronder.

Programma

16:30 Ontvangst op De Marke met koffie en thee
17:00 Opening door de WUR en Alumni werkgroep regio Oost
17:10 Zwier van de Vegte, Manager KTC De Marke: "Aanpak van de Kringlooplandbouw in Oost Nederland: boeren nemen de regie in eigen hand"
18:00 Maaltijd en netwerken
18:45 Gerjan Hilhorst, onderzoeker van De Marke, Koeien & Kansen en Vruchtbare Kringloop: "Grondgebonden kringloop en eiwit van eigen land"
19:30 Carel de Vries, zelfstandig projectregisseur en projectleider van Vruchtbare Kringloop Achterhoek: "Kringlooplandbouw niet zonder een goed verdienmodel"
20:15 Afsluitende algemene discussie
20:45 Netwerkborrel