Themadag

Wageningen Biodiversity Challenge

Biodiversiteit is ontzettend belangrijk, daar zijn we het bij Wageningen University & Research (WUR) wel over eens. Maar wat weet je over de verschillende soorten dieren en planten die in Nederland leven? Bijvoorbeeld op onze eigen campus? Op 24 en 25 juni kun je kennis maken met alles wat groeit en bloeit tijdens de Wageningen Biodiversity Challenge. Lees meer en schrijf je in.

Organisator Wageningen University & Research
Datum

vr 24 juni 2022 12:00 tot za 25 juni 2022 17:00

Locatie Wageningen Campus (tours) en andere WUR-locaties (Bioblitz)

De Wageningen Biodiversity Challenge heeft als doel om WUR-medewerkers, studenten en andere organisaties op de campus bij elkaar te brengen en meer te laten ontdekken over biodiversiteit. We organiseren natuurexcursies, tellen soorten en nodigen iedereen uit een kijkje te komen nemen bij de presentaties en stands.

Natuurexcursies

Ga mee met een natuurexcursie over de campus! Studenten en medewerkers van WUR zijn de experts die je precies kunnen vertellen welke planten, waterdiertjes of vlinders je tegenkomt. Schrijf je dus in voor de excursie die jou aanspreekt.

Excursies duren ongeveer twee uur en vinden plaats in verschillende tijdsloten op vrijdagmiddag en zaterdag. Een aantal excursies zijn in het Engels (bij voldoende aanmeldingen). Voor alle vroege vogels is er een speciale vogelexcursie op zaterdagochtend. Ook zijn er excursies opengesteld voor kinderen op zaterdag.

Zin om mee te gaan? Schrijf je nu in

Challenge: hoeveel soorten kun jij ontdekken?

We willen niet alleen kijken naar alle mooie natuur: we gaan ook data verzamelen. Heb je de smaak te pakken na een van de excursies? Doe dan mee aan de ‘Bioblitz’: samen proberen we in korte tijd zoveel mogelijk soorten te vinden. Dit jaar gaan we voor de 1000 soorten! Ook externe locaties van WUR kunnen meedoen aan de Bioblitz.

De Bioblitz duurt van 24 juni t/m 1 juli. De verzamelde gegevens zullen helpen bij het volgen van trends in biodiversiteit door de tijd.

Stands en presentaties

Op vrijdag zal Omnia onze ontmoetingsruimte zijn en op zaterdag Forum. Kom kijken en luisteren naar presentaties, posters en films over biodiversiteitsonderzoek, je foto's delen en de stands bezoeken. Iedereen op de campus is van harte welkom!