Wageningen Dialogue

Wereldgesprekken: sheltering refugees future-proof, you can make a difference

In Nederland kunnen vluchtelingen weer vrij zijn. Denken we… Is dat de realiteit of een perceptie? En waarom waren de mogelijkheden voor humane opvang van alle vluchtelingen in Nederland nu groter dan in eerdere situaties?

Organisator Wageningen University & Research
Datum

do 6 april 2023 20:00 tot 22:00

Locatie Impulse, gebouwnummer 115

Op donderdagavond 6 april gaat Frénk van der Linden in gesprek met verschillende gasten die in het afgelopen jaar van dichtbij hebben meegemaakt wat de gevolgen zijn van de oorlog in Oekraïne.  Het Wereldgesprek wordt in het Engels gevoerd.

We horen van eerste hand hoe Anna Sushko als Oekraïense vluchteling onze omgang heeft ervaren en hoe vrij zij zich voelt in de nieuwe situatie.
Van Pauline van Tuyll, bestuurslid van Welkom in Wageningen en medewerker Vluchtelingenwerk leren we hoe deze hulpverlenende organisatie als vluchtelingenopvang werd ingezet. En hoe we deze ervaring naar de toekomst kunnen gebruiken met het oog op betere/humanere opvang en omgang.
Bram Jansen, die zich verdiept in vluchtelingen/migratiestudies als docent aan de WUR, vertelt ons waar ons gedrag vandaan komt en hoe we de oorsprong van ons gedrag kunnen inzetten voor een verbeterde aanpak in de toekomst.

Meer info op de website van Wageningen45.

Meld je aan via contact@wageningen45.nl.

Zien we je dan?

 

#MaakHetVerschil