Lezing

WURtalks - Duurzame vleesvervangers

Tijdens de Dutch Agri Food Week zullen Sabine Vreeburg en Atze Jan van der Goot een WURtalk geven over vegetarische biefstukken en paddenstoelen gekweekt door termieten. De nieuwe duurzame vleesvervangers van de toekomst?

Organisator Wageningen University & Research
Datum

ma 9 oktober 2017 19:45 tot 22:00

Locatie Forum, gebouwnummer 102
Zaal/kamer C214
Prijsomschrijving Gratis

Lees nu alvast meer over Wageningse voedselinnovaties.

Hoe kunnen we op een duurzame manier vlees eten?

prof.dr.ir. Atze Jan van der Goot

De hoeveelheid vlees en zuivel die u en ik eten past niet in het beeld van een duurzaam dieet. Dit is een probleem, want dit zijn toch juist heerlijke en gemakkelijk te bereiden producten? In Wageningen ontwikkelen we een duurzame, vegetarische vleesvervanger die de structuur en smaak heeft van echt vlees. In deze WURtalk zal ik vertellen hoe en waarom we dit laboratorium vlees maken.

Hoe wordt de grootste paddenstoel van de wereld gekweekt?

Sabine Vreeburg MSc

Ik zal in deze WURtalk vertellen over schimmel kwekende termieten en de groei van paddenstoelen. Kunnen paddenstoelen de vleesvervangers van de toekomst zijn?

Wat zijn WURtalks?

WURtalks zijn lezingenavonden waarbij goede verhalenvertellers van Wageningen University & Research inspirerende lezingen geven. De WURtalks zijn voor alle studenten en medewerkers van WUR en belangstellenden daarbuiten. We nodigen je van harte uit om achteraf in gesprek te gaan met de andere bezoekers en de wetenschappers.

Meer informatie over WURtalks