Campustours

Wil je weten hoe het is om te werken, te studeren of te wonen op Wageningen Campus of wil je graag eens binnen kijken in onderwijsgebouw Forum of de kassen van Unifarm? Studenten van Wageningen University & Research, opgeleid tot campustourgids, bieden verschillende tours.

Campustour

Campustour

Met een campustour krijg je als (toekomstig) student, medewerker of andere geïnteresseerde een goede impressie van Wageningen Campus.

Lees meer

De Campustour geeft een goede impressie van Wageningen Campus, werken en studeren in Wageningen. De verschillende faciliteiten, bedrijven op de Campus, bijzondere plekken, kunst en een algemene indruk van Wageningen University & Research.

De Campustour is een rondleiding over het Campusterrein gegeven door studenten die zijn opgeleid als Campustourgids. Tijdens de rondleiding worden er geen gebouwen bezocht met uitzondering van het onderwijsgebouw Forum (ook op zaterdag open) en het onderwijsgebouw Orion waar op de begane grond kan worden rond gekeken. De Campustour duurt ongeveer één uur, startpunt is bij de receptie van gebouw Atlas, eindpunt is de hoofdingang van Forum maar in overleg is er ook een andere start- en/of eindpunt mogelijk.

De route loopt door de Natte Natuurtuin, langs Omnia, richting Orion, langs de busbaan richting Campusplaza, eindpunt de hoofdingang van Forum. De Campustourgidsen, geven met regelmaat rondleidingen en kunnen als student hun eigen ervaringen met het onderwijs op de Universiteit en Campusbeleving delen met de deelnemers. Per gids kunnen er maximaal 12 deelnemers mee en de Campustour kan in het Nederlands en Engels worden gegeven.

Unifarmtour

Unifarmtour

De Unifarmtour is een rondleiding door de kassen van Unifarm, verzorgd door
studenten die zijn opgeleid als Unifarmtourgids.

Lees meer

De Unifarmtour is een rondleiding door de kassen van Unifarm, gegeven door studenten die zijn opgeleid als Unifarmtourgids en vanuit hun studie een link hebben met de natuur en planten. De Unifarmtour duurt ongeveer één uur, startpunt is bij de receptie van Unifarm.

In de kassen zijn wisselende opstellingen van onderzoeken en proeven. Er worden experimenten gedaan met bijv verschillende lichtsoorten, bestrijding van ongedierte (bijv luizen) bemesting en plantenveredeling. Een groot deel van het jaar is de tropische kast ook te bezichtigen. De Unifarmtour wordt gegeven door een aantal studenten, die met regelmaat de rondleidingen geven en ook als student hun eigen ervaringen met het onderwijs op de Universiteit kunnen delen. De Unifarmtour kan in het Nederlands en Engels worden gegeven.

Naast Unifarm is een nieuw centrum gebouwd, de NPEC kas (Nederlands Plant Eco-Phenotyping Centrum) voor een robot die snel planten kan analyseren en data verzamelen. Deze kas heeft een eigen rondleiding en is apart of aanvullend te boeken.

Unifarm is alleen te bezoeken tijdens kantoortijden.

NPEC-tour

NPEC-tour

Het is nu ook mogelijk een rondleiding te boeken in de gloednieuwe NPEC-kas (Nederlands Plant Eco-Phenotyping Centrum).

Lees meer

De NPEC tour gaat door de NPEC kas, een van de nieuwste kas van Unifarm. In deze kas staat veel techniek om snel en makkelijk planten te kunnen analyseren en data te verzamelen. Dit project is een samenwerken met de Universiteit van Utrecht en NWO (Nederlandse Organisatie Wetenschappelijk Onderzoek) deze Nederlandse wetenschapsfinancier heeft tot taak het wetenschappelijk onderzoek in Nederland te bevorderen. Er vinden wisselende onderzoeken plaats o.a. naar, tomaten, quinoa en aardappelen.

Deze rondleiding wordt gegeven door studenten van Wageningen Universiteit, zij zijn hier speciaal voor opgeleid en kunnen ook hun ervaring met het studeren aan Wageningen Universiteit delen. Een rondleiding duurt ongeveer 45 minuten. Startpunt is bij de receptie van Unifarm.

NPEC is alleen te bezoeken tijdens kantoortijden.

Forumtour

Forumtour

De Forumtour is een rondleiding door het onderwijsgebouw Forum. Deze tour kan geboekt worden vanaf 1 januari.

Lees meer

De Forumtour is een rondleiding door het onderwijsgebouw Forum. Dit onderwijsgebouw heeft 7 verdiepingen met op de bovenste verdieping schitterend uitzicht over de Campus en de Vallei. Indien mogelijk bezoeken we ook de bibliotheek, in zelf studie- en tentamenweken is dit niet mogelijk.

De Forumtour duurt ongeveer één uur. De Forumtour wordt gegeven door een aantal studenten die hier voor zijn opgeleid en die met regelmaat de rondleidingen geven en ook als student hun eigen ervaringen met het onderwijs op de Universiteit kunnen delen. De Forumtour kan in het Nederlands en Engels worden gegeven. Het startpunt van deze tour is de receptie van Forum.

Duurzame tour

Duurzame tour

Deze tour is nog in ontwikkeling. Meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden volgt binnenkort.

Bestel de WUR dopper!

Een tastbare herinnering aan je Campustour? Voeg de Dopper toe aan je winkelmandje bij het afrekenen van de tour.

Praktische informatie

Voor wie zijn de campustours?

  • Bedrijven of businessclubs
  • Particulieren
  • Medewerkers WUR
  • Medewerkers Campusbedrijven
  • Toekomstige studenten*
  • Alumni

Data, kosten en catering

  • Data: in overleg / op aanvraag (iedere dag mogelijk, ook in het weekend). Vraag bij voorkeur twee weken voor de gewenste datum een tour aan.
  • Kosten: prijs op aanvraag
  • De campus beschikt over diverse catering locaties, zie de pagina Horeca op de campus voor meer informatie.

Onze campusgidsen heten je welkom

Meld je aan voor een tour!

*Denk je erover in Wageningen te gaan studeren? Dan kun je je campustour combineren met een gesprek met een studieadviseur. Je kunt dit aangeven als je je aanmeldt voor de campustour.

Wageningen Campus is een rookvrije omgeving.