Promotie
Improving information provision on nutrition and cancer - For cancer survivors and health professionals
Samenvatting
Doel van dit proefschrift was het verbeteren van de voedingsinformatievoorziening voor mensen met kanker, het algemeen publiek en zorgverleners. Het zich houden aan de WCRF/AICR richtlijnen voor de preventie van kanker verbetert de gezondheids-gerelateerde kwaliteit van leven van mensen met colorectaal kanker. Het percentage mensen dat zich aan deze richtlijnen houdt is teleurstellend. Daarom heb ik me gericht op de associatie tussen informatievoorziening over voeding en kanker en de ideeën die mensen met colorectaal kanker hebben over voeding en kanker, en op de associatie tussen deze informatievoorziening en veranderingen in het voedingspatroon bij mensen met kanker.
Ook heb ik gekeken welk percentage verpleegkundigen zichzelf incapabel vindt qua kennis over voeding, beweging en kanker, en welke karakteristieken hiermee gerelateerd zijn. Om het algemeen publiek, patiënten en zorgverleners te voorzien van juiste informatie over voeding en kanker, hebben we de website voedingenkankerinfo.nl opgericht om fabels te weerleggen en feiten te ondersteunen.