Gefeliciteerd met je afstuderen!

Gefeliciteerd! Na jaren hard werk is het dan eindelijk zo ver: je bent afgestudeerd! We hopen dat je met veel plezier terugkijkt op je tijd in Wageningen en met trots lid bent van de gemeenschap van meer dan 62.000 internationale mede-alumni. Want je weet: eens een Wageninger, altijd een Wageninger!

De universiteit houdt graag contact met je en er zijn veel mogelijkheden en voordelen van het WUR alumninetwerk. Kijk hieronder voor meer informatie. Om te zorgen dat we altijd je juiste gegevens hebben, kan je hier je actuele NAW-gegevens doorgeven. Bekijk de alumni startpagina voor onze evenementen, nieuwsbrieven en alle andere manieren om verbonden te blijven met het alumninetwerk.

Jonge alumni van WUR

Vanaf 2021 gaan we speciaal voor de jonge alumni van WUR workshops, lezingen en bijeenkomsten organiseren. Zo kan je na afstuderen nog in contact blijven met de universiteit en andere jonge alumni terwijl je aan je loopbaan werkt of op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen binnen Wagenings onderzoek. Blijf ons volgen voor het laatste nieuws over deze onderwerpen!

Vergeet ons niet!

Er zijn veel verschillende manieren om verbonden te blijven met WUR en je mede alumni.

-       Zo hebben we WUR Connect, hét alumni platform! Blijf in contact met andere Wageningse alumni, medewerkers van de universiteit, en studenten. Ook blijf je via WUR Connect makkelijk in contact met al je oud-studiegenoten en blijf je betrokken bij het inspirerende WUR netwerk. Download de app voor Apple Android of bezoek het platform via je internetbrowser.

-       Daarnaast krijg je vanaf nu de Wageningen World in je brievenbus en krijg je per kwartaal een alumni nieuwsbrief. Om te zorgen dat we altijd je juiste gegevens hebben, kan je hier je actuele gegevens doorgeven.

-       Je kan WUR ook volgen op één van de onderstaande kanalen:

Hulp bij je carrière

Ben je op zoek naar een baan of wil je graag eens in gesprek met een carrière coach? Ook na je afstuderen kan je terecht bij Student Career Services. Daarnaast gaat WUR vanaf 2021 speciaal voor jonge alumni ook activiteiten organiseren waarbij persoonlijke ontwikkeling centraal staat.

Blijf een leven lang leren!

Ben je nog lang niet uitgeleerd? WUR heeft onder het motto ‘een leven lang leren’ veel verschillende mogelijkheden om na je studietijd door te blijven leren. Kies hier uit het ruime aanbod van MOOCs, cursussen van Wageningen Academy en van Wageningen Centre for Development Innovation (WCDI).

Kijk ook eens bij de Universiteit van Nederland: hier geven inspirerende wetenschappers van onder andere WUR korte colleges over spannende en actuele onderwerpen in de vorm van video’s en podcasts.

Internationale activiteiten

Ga je na je studie aan de slag in het buitenland? Of heb je om een andere reden interesse in bijvoorbeeld China, Indonesië of Ethiopië? We zijn ook wereldwijd in contact met onze alumni.

-       We hebben in veel verschillende landen Alumni Chapters. Kijk dus snel of er in jouw favoriete land ook een Alumni Chapter is waar je samen met andere WUR alumni leuke activiteiten kunt organiseren en kennis kunt delen! Klik hier voor meer informatie.

-       De 4TU is hét Nederlandse samenwerkingsverband van de technische universiteiten. Samen organiseren zij onder de vlag van DEAN (Dutch Engineers Alumni Network) over de hele wereld activiteiten voor 4TU alumni. Klik hier voor meer informatie.

-       Kijk ook eens bij het NL alumni netwerk; een wereldwijd netwerk van Nederlandse alumni over de hele wereld. Er zijn verschillende netwerken over de hele wereld te vinden.

Studiekringen en netwerken

Binnen het Wageningse alumninetwerk opereren diverse zelfstandige Studiekringen en Netwerken (S&N) van professionals uit de wetenschap en de praktijk. Elke studiekring en netwerk organiseert zich rondom een bepaald thema binnen het vakgebied van Wageningen University & Research. Ze organiseren lezingen, excursies en netwerkbijeenkomsten en behartigen de belangen van hun vakgebied. Lees hier meer over de studiekringen en netwerken.

Prijzen en beurzen

Heb jij net een super scriptie ingeleverd of ben je bezig met een veelbelovend onderzoek? Bijzondere prestaties verdienen het om beloond te worden! Daarom reikt University Fund Wageningen ieder jaar prijzen uit aan de mensen die zo’n bijzondere prestatie hebben geleverd. Wil je meer weten over de verschillende prijzen? Klik dan hier.

Het University Fund Wageningen heeft daarnaast verschillende fondsen waarmee studenten, (jonge) onderzoekers en medewerkers van Wageningen University & Research de kans krijgen om (internationale) ervaring op te doen en hun positie op de arbeidsmarkt versterken. Ben jij geïnteresseerd in welke fondsen er allemaal zijn? Klik dan hier.