Product of dienst

Academic Writing II

Bent u op dit moment een stuk aan het schrijven en merkt u dat u dat u in uw teksten (nog) niet overkomt zoals u graag zou willen? Wat schrijf ik wel en wat schrijf ik niet? Hoe direct kan ik mijn collega, supervisor of klant aanspreken? Hoe kom ik professioneel over in stijl en woordkeus? Hoe breng ik mijn argumenten met overtuigingskracht? Met de cursus Academic Writing II kunt u uw Engelse schrijfvaardigheid verbeteren. De lessen vinden plaats op de campus van Wageningen University & Research, in het Forumgebouw.

Doelgroep

Academic Writing II iis bedoeld voor iedereen die op dit moment een academisch stuk aan het schrijven is, zoals een Master Thesis. Als u niet bezig bent met een tekst op het moment van de cursus, zal u tijdens de cursus gevraagd worden een review te schrijven over artikelen in uw vakgebied.

Cursusniveau

Academic Writing II: B2 naar C1

De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

• Academische schrijfstijl
  • Britse en Amerikaanse spelling
  • Grammatica
  • Titels, introducties, alineastructuur
  • Interpunctie

U analyseert en becommentarieert teksten van uzelf en uw medecursisten. Daarnaast werkt u aan opdrachten en raadpleegt u literatuur.

Opzet

De cursus omvat 13 werkcolleges van elk één uur en drie kwartier per week. Daarnaast dient u rekening te houden met 2 tot 3 uur zelfstudie om het gewenste niveau te bereiken.

Data en tijden

Deze cursus wordt meerdere keren per jaar aangeboden.

Groep Startdatum Einddatum Dag Tijd
Groep A 15 maart 21 juni donderdag 17.30 - 19.15 uur
Groep B 15 maart 21 juni donderdag 17.30 - 19.15 uur

Cursusmateriaal

Studenten hoeven geen cursusmateriaal aan te schaffen voor deze cursus.

Certificering

Bij het succesvol afsluiten van de cursus ontvangt u een certificaat van Wageningen in’to Languages.

BSc/MSc WUR Studententarief € 90,-
Medewerkerstarief € 400,-
Regulier tarief: € 450,-
  • Exclusief cursusmateriaal
  • U kunt alleen bij ons betalen met pin of creditcard.

Inschrijving

Om plaatsing in de juiste cursus te waarborgen, is het voor nieuwe cursisten verplicht een gratis placement test (Oxford Online Placement Test) te komen maken en om een opdracht in te leveren. Dit geldt niet voor cursisten die de cursus Academic Writing heben afgerond.

1. Oxford Online Placement Test

Om toegelaten te worden tot de cursus dient u een score van 60 tot 80 te hebben. Maak een afspraak via de online agenda. Let op: u kunt zich online niet uitschrijven. Indien u niet op de gemaakte afspraak kunt komen, laat dat ons s.v.p. weten door te mailen naar into@wur.nl.

2. Schrijfopdracht

Schrijf een kort essay van 250 tot 300 woorden over een onderwerp dat gerelateerd is aan uw studie. Zorg ervoor dat de tekst logisch opgebouwd is en dat u de juiste toon aanslaat.

Tips

Lees uw tekst goed door voordat u hem instuurt, en vraag uzelf daarbij de volgende dingen af:

• Heeft u voor uw alinea's contentieus gebruik gemaakt van witregels of inspringingen?
  • Heeft u er op gelet dat uw taalgebruik past bij de beoogde lezer, niet te informeel (spreektaal) en met niet te veel herhalingen (behalve technische termen)?
  • Heeft u zich gehouden aan het maximaal aantal woorden (in dit geval 300)?
  • Heeft u de spellingcontrole gebruikt?
  • Staan er nog (te) lange, of incomplete zinnen in uw tekst?

Stuur uw opdracht binnen een week na inschrijving op naar into@wur.nl. Onze docenten zullen de opdracht beoordelen en geven een cijfer tussen 1 en 5. Scoort u 3.5 of hoger? Dan wordt u toegelaten tot Academic Writing II. Scoort u lager dan 3.5? Dan adviseren we u zich in te schrijven voor Academic Writing.

Let op: uw inschrijving kan niet worden bevestigd zonder de score van de placement test en de nagekeken opdracht.