Product of dienst

Academic Writing

Merkt u dat u moeite hebt met het opstellen van een tekst of dat u in uw teksten (nog) niet overkomt zoals u graag zou willen. Wat schrijf ik wel en wat schrijf ik niet? Hoe direct kan ik mijn collega, supervisor of klant aanspreken? Hoe kom ik professioneel over in schrijfstijl en woordkeus? Hoe breng ik mijn argumenten met overtuigingskracht? Met deze cursus kunt u uw academische schrijfvaardigheid verbeteren. De lessen vinden plaats op de campus van Wageningen University & Research, in het Forumgebouw.

Doelgroep

Academic Writing is bedoeld voor iedereen die een Engelstalige studie in het buitenland gaat volgen of bezig is met een Engelstalige Master. De cursus is ook geschikt voor iedereen die zijn of haar academische taalvaardigheid, vooral op het gebied van schrijfvaardigheid wil verbeteren.

Cursusniveau

Academic Writing: B1 naar B2

De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

• Academische schrijfstijl
  • Titels, introducties, alineastructuur
  • Grammatica
  • Woordenboekgebruik
  • Interpunctie
  • Schrijven van brieven, e-mails en abstracts
  • Britse en Amerikaanse spelling

U analyseert en becommentarieert teksten van uzelf en uw medecursisten. Daarnaast werkt u aan opdrachten en raadpleegt u literatuur.

Opzet

De cursus omvat 13 werkcolleges van elk één uur en drie kwartier per week. Daarnaast dient u rekening te houden met 2 tot 3 uur zelfstudie om het gewenste niveau te bereiken.

Data en tijden

Deze cursus wordt meerdere keren per jaar aangeboden.

Startdatum Einddatum Cursusdag Tijd
8 maart 14 juni donderdag 19.30 tot 21.15 uur

Cursusmateriaal

Wij maken voor deze cursus gebruik van een boek en een reader. Wanneer u zich inschrijft ontvangt u van ons details.

• Longman Academic Writing Series 4: Essays (5th Edition)
    ISBN-13: 978-0132915694

Aanbevolen (niet verplicht):

• Essential Grammar in Use, with answers + CD-Rom, fourth edition (Raymond Murphy)
    ISBN: 9780521189064

U koopt deze boeken bij de WUR-shop op de campus van Wageningen University & Research, in het Forumgebouw.

Certificering

Bij het succesvol afsluiten van de cursus ontvangt u een certificaat van Wageningen in’to Languages.

BSc/Msc WUR Studententarief € 90,-
Medewerkerstarief € 400,-
Regulier tarief € 450,-
  • Exclusief cursusmateriaal
  • U kunt alleen bij ons betalen met pin of creditcard.

Voorafgaand aan inschrijving: placement test

Om plaatsing in de juiste cursus te waarborgen, is het voor nieuwe cursisten verplicht een gratis placement test (Oxford Online Placement Test) te komen maken. Om toegelaten te worden tot de cursus Academic Writing heeft u een score nodig van 40-59. U kunt zich niet inschrijven voor de cursus zonder een OOPT-score. Maak een afspraak via de online agenda.

Let op: u kunt zich online niet uitschrijven. Indien u niet op de gemaakte afspraak kunt komen, laat dat ons s.v.p. weten door te mailen naar into@wur.nl.