Open huis plantenonderzoek en dierenonderzoek tijdens Weekend van de Wetenschap

Activiteiten van Wageningen University & Research tijdens Weekend van de Wetenschap

Tijdens het Weekend van de Wetenschap, zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2016, zetten plantenonderzoekers en dierenonderzoekers op twee verschillende locaties in Nederland de deuren open voor het publiek. Op zaterdag 1 oktober is het open huis op de Bleiswijkse glastuinbouw-locatie van Wageningen University & Research. Op zondag 2 oktober is iedereen van harte welkom op Wageningen Campus voor een open huis bij dierenonderzoekers en plantenonderzoekers van Wageningen University & Research.

Zin om te komen op 1 en/of 2 oktober?
Kijk dan hieronder verder voor meer informatie en deel het evenement met je facebookvrienden via onze speciale facebookpagina.

Zaterdag 1 oktober: open huis Glastuinbouwonderzoek

De locatie voor glastuinbouwonderzoek in Bleiswijk, met een groot complex van onderzoekkassen, bestaat tien jaar. Dat is een mooie gelegenheid om op zaterdag 1 oktober een klein beetje terug te blikken en vooral vooruit te kijken. De onderzoekers laten zien wat voor kennis er nu ontwikkeld wordt en welke innovaties er in de pijplijn zitten voor de (glas)tuinbouw van de toekomst. Toegang is vanzelfsprekend gratis. Binnenkort komt het programma op deze pagina.

Zondag 2 oktober: open huis plantenonderzoek en dierenonderzoek, Pokémons en Kinderuniversiteit

Op zondag 2 oktober is Wageningen aan de beurt. Wageningse planten- en dierenonderzoekers laten op twee locaties op Wageningen Campus hun werk, hun passie en ambities zien. De plantenonderzoekers doen dat onder de vlag ‘Planten van de toekomst’. Het planten open huis wordt georganiseerd in samenwerking met het programma Groene Veredeling.

De dieronderzoekers organiseren deze dag onder de vlag 'Wat weet jij over dieren?'.
Hoe houden we onze dieren gezond en tevreden? En hoe doen we dat op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier? De dieronderzoekers van Wageningen University & Research laten jou graag zien hoe zij dit onderzoeken op zondag 2 oktober.

pokemon.jpg

Poképuzzel
Bij het open huis van het planten- en dierenonderzoek zijn onderzoek-demo’s, rondleidingen en lezingen georganiseerd. Plus een Poképuzzel. Wageningen Campus is namelijk een populaire Pokémon Go locatie, met onder ander pokéstops en een gym. Jeugdige en volwassen Pokémon Go spelers kunnen Pokémons komen scoren en op zoek gaan naar een aantal ‘real life’ versies van de Pokémons uit het spel.

Kinderuniversiteit
Schouwburg de Junushoff organiseert samen met Wageningen University & Research ook dit jaar weer een Kinderuniversiteit. Professor Huub Savelkoul van Wageningen University & Research geeft een kindercollege over kriebels. Kriebels waardoor je wilt krabben en je niet weet waar het van komt. Alle kinderen mét en zonder kriebels zijn van harte welkom. Kinderen hebben gratis toegang, volwassenen betalen € 7,50.
Meer informatie en kaartjes via de website van de Junushoff.