Alumniverhaal

"Als PhD student doe ik onderzoek naar innovatie in ‘farm business management’ in de melkveehouderij."

In Wageningen heb ik zowel de bachelor als de master gevolgd. Daarna was het dan zover: het studerende leven was voltooid. Althans, daar ging ik op dat moment vanuit. Tot één van mijn docenten een interessante PhD-positie aan een universiteit in Nieuw Zeeland adverteerde. Ik besloot te reageren onder de motto’s ‘waarom niet?’ en ‘wie niet waagt, die niet wint’.

Naast het interessante onderzoek vind ik het ook leuk om in een internationale omgeving te wonen en te werken!

Na de sollicitatie ben ik aangenomen en nu woon ik in Palmerston North (een stad op het noordereiland van Nieuw Zeeland). Ik doe hier onderzoek naar innovatie in ‘farm business management’ in de melkveehouderij. Aangezien ik tijdens de master al een thesis in deze richting heb geschreven, heb ik een goede basis om het onderzoek uit te voeren.

Ondanks dat ik mijn familie en vrienden helaas niet zoveel zie als ik zou willen, ben ik blij dat ik nu hier in Nieuw Zeeland ben. Het leuke aan deze baan is niet alleen het onderzoek uitvoeren, maar ook het wonen in een mooi land en het werken in een internationale omgeving. Dit brengt natuurlijk ook uitdagingen met zich mee. Verder leer ik ook de praktijk kennen, omdat ik af en toe op de melkveehouderij van de universiteit werk.