Use case

BITTER studie - een onderzoek naar het effect van cafeïne op bitter sensaties

Cafeïne kan een belangrijke rol spelen bij de aangenaamheid van sommige voedingsproducten. Neem deel aan de bitter studie en help het inzicht te vergroten in het effect van cafeïne op bitter sensaties. Met deze gegevens werken we aan adviezen voor toekomstige voedselproducten.

Meedoen?

Wilt u mee doen aan ons onderzoek? Dat kan!

Bekijk of u in het profiel past en lees vervolgens onze informatiebrochure goed door. Na aanmelding nemen wij contact met u op.

Wat staat er voor u tegenover?

  • een financiële vergoeding van € 30,-

Profiel deelnemers

Wij zoeken 42 gezonde mannen en vrouwen die

  • tussen de 18 en 55 jaar oud zijn
  • dagelijkse koffiedrinkers zijn (minstens 2-3 koppen koffie per dag)
  • niet roken
  • niet overgevoelig zijn voor geur- en smaakstoffen
  • niet zwanger zijn
  • geen werknemer zijn bij de afdeling Humane Voeding en Gezondheid

Over het onderzoek

Het onderzoek zal plaats vinden op drie verschillende perioden in april en mei van 2019. Data zijn onder meer: 1-12 april, 15-26 april en 29 april tot 10 mei. De weekenden zijn hierbij inbegrepen. Als u aan het onderzoek mee doet, mag u aangeven naar welke periode uw voorkeur uit gaat.

U zult op de eerste en laatste dag naar ons laboratorium moeten komen (Helix gebouw 123); alle andere studieprocedures kunnen thuis worden afgerond. Voor de 10 dagen thuis, krijgt u een bitterzoete drank en capsule op een specifiek tijdstip in de ochtend (08.30) om te consumeren. Daarnaast is het de bedoeling dat u de ochtend van de inname, geen eten en drinken meer inneemt afgezien van water. Alle dranken en capsules worden aan u gegeven tijdens uw eerste laboratorium bezoek. Voor en na deze 10 dagen komt u op de universiteit langs voor het invullen van vragenlijsten en proeven van verschillende dranken. Deze bezoeken zullen niet langer duren dan 30 minuten.

Meedoen aan dit onderzoek? Dat kan!


Meld u aan via onderstaande button en het onderzoeksteam neemt contact met u op.

Informatiebrochure BITTER studie