Baan - Technologie en management in één

Met zijn interesse voor techniek en landbouw vond Hans na zijn studie bij Wageningen University snel een baan. Hij werkt bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in droog- en bewaarsystemen voor met name aardappels en uien, maar ook wortels, kool en granen.

“In mijn functie als sales manager heb ik contact met zowel dealers en klanten. Ik maak offertes en geef technisch ondersteuning aan de dealers van onze producten. Ook zorg ik voor naamsbekendheid. Het is een Nederlands bedrijf, maar ik heb eigenlijk een heel internationale baan. Ik ben als sales manager namelijk verantwoordelijk voor de verkoop van de bewaarsystemen in Oost-Europa en Rusland, een deel van België en Duitsland.”

“De combinatie van technologie en management bevalt me erg goed. Het sluit goed aan bij de vakken die ik op bij Wageningen University heb gevolgd. Daar deed ik zowel technische, als management- en economievakken. Mijn eerste afstudeeronderzoek was bijvoorbeeld heel technisch: ik werkte aan beeldverwerking van aardappelplanten, zodat die onderscheiden kunnen worden van bieten en granen. Op die manier kunnen in de toekomst achtergebleven aardappelen in het veld gedetecteerd worden door een robot die zich autonoom door het veld beweegt.”

Gerelateerde opleidingen: