COPRO studie- een onderzoek naar waarom we eten wat we eten

Use case

COPRO studie- een onderzoek naar waarom we eten wat we eten

​Overgewicht en obesitas zijn groeiende problemen. In de COPRO studie willen wij onderzoeken hoe mensen alledaagse voedingsmiddelen in onze huidige, moderne voedselomgeving zien en voedselinformatie verwerken. Dit heeft als doel beter te begrijpen waarom wij eten wat wij eten.

Meedoen?

Wilt u een bijdrage leveren aan belangrijk wetenschappelijk onderzoek? Dat kan! Bekijk of u past in het profiel voor deelnemers en lees vervolgens de informatiebrochure Na aanmelding nemen wij contact met u op en wordt u uitgenodigd voor een informatiesessie bij Wageningen University & Research.

Wat staat er voor u tegenover?

• Betaalde boodschappen bij de Jumbo supermarkt
  • Een financiële vergoeding van € 10
  • Je levert een belangrijke bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek

Profiel deelnemers

Wij zoeken 60 gezonde studenten (Bsc tot PhD) van Wageningen University (zowel mannen als vrouwen).

• Een mannelijke of vrouwelijke student aan Wageningen Universiteit bent (Bachelor tot PhD)
  • 18 - 35 jaar oud bent
  • De Engelse taal spreekt en begrijpt
  • Een BMI hebt van 18.5 – 30 kg/m2 (BMI = gewicht (in kg)/ lengte2 (in m))
  • Gezond bent op het moment van het onderzoek (geen medicijngebruik behalve paracetamol of de anticonceptiepil)
  • Niet bekend bent met de Jumbo supermarkt in Wageningen (d.w.z. daar niet regelmatig boodschappen doet, en afgelopen maand de winkel niet bezocht hebt)
  • Geen principiële bezwaren tegen of intoleranties/allergieën hebt voor specifieke voedingsmiddelen (bijv. vlees, zuivel, gluten, noten, fruit of groente)
  • Niet in het verleden een eetstoornis of psychiatrische stoornis hebt gehad
  • Niet deelgenomen hebt aan onze vorige studies (FOLO Studie: Oktober-December 2017; VOGEL Studie: April-Juli 2018)

Over het onderzoek

Het onderzoek vindt plaats van 13 mei t/m 19 juli 2019. Deelnemers worden gevraagd naar twee testsessies te komen. Gezamenlijk duren de testsessies ongeveer 90 minuten.

Eerste testronde: kies uw voorkeur voor dag en tijdstip uit de volgende mogelijkheden: 10:00, 10:30 en 11:00 op maandag t/m vrijdag in de periode van 13 mei t/m 17 juli 2019. De test zal plaatsvinden in het Helix gebouw van Wageningen Universiteit (Stippeneng 4, gebouw 124, 6708 WE Wageningen).

Tweede testronde: kies uw voorkeur voor dag en tijdstip uit de volgende mogelijkheden: 's ochtends (10:00-11:00) of 's middags (14:00-15:00) op maandag t/m vrijdag in de periode van 22 mei t/m 19 juli 2019. Deze testsessie zal plaatsvinden in de Jumbo supermarkt in Wageningen (Tarthorst 1223, 6708 HZ Wageningen).

Tijdens deze sessies worden BMI gemeten en demografische gegevens uitgevraagd. Ook zullen de deelnemers een aantal computertaken uitvoeren, vragenlijsten invullen en een taak uitvoeren in de Jumbo supermarkt.

Meer informatie leest u in de informatiebrochure:

Informatiebrochure COPRO study

Meedoen aan dit onderzoek? Dat kan!

Meld u aan via onderstaande button en het onderzoeksteam neemt contact met u op.