Internship

Campagnes & Branding Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid

Wil jij natuur op de kaart zetten? Dan zijn wij op zoek naar jou! In deze marketingcommunicatie stage werk je mee aan de merkcommunicatie van IVN Natuureducatie. Je helpt bij het online en offline positioneren van ons merk om bij te dragen aan onze missie. Als ideële organisatie zet IVN zich in om over de as van natuur, te werken aan een duurzame samenleving en het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van mensen. Daarnaast werk je mee in een campagneteam van een grote landelijke campagne, zoals Slootjesdagen of ModderDag. Je denkt mee bij de ontwikkeling van het campagneconcept, verzorgt communicatie uitingen, bewaakt de planning en ondersteunt bij interne communicatie, website, social en PR.

Waar ga je stage lopen?

IVN is een dynamische non-profit organisatie die zich in zet voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & Natuur, Natuur in de buurt, Natuur & Recreatie en Natuur & Gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert.
Tijdens je stage bij IVN word je overal actief bij betrokken en is er de ruimte om je eigen ideeën tot bloei te laten komen. Je werkt in het landelijke team Communicatie & Fondsenwerving bestaand uit 12 professionals vanuit ons kantoor in centrum Amsterdam.

Wat ga je doen?

Samen met het team Communicatie & Fondsenwerving werk je aan projecten zoals Tiny Forest om minibossen ter grootte van een tennisveld in heel Nederland aan te leggen en grote publiekscampagnes zoals ModderDag. Je helpt mee ons merk en onze kernthema’s neer te zetten in aansprekende communicatie. Als stagiair(e) doe je brede ervaring op binnen het communicatie vak, zowel online als offline. Daarbij is er veel ruimte voor eigen invulling binnen je stage op basis van jouw interesses en leerdoelen.

Denk aan werkzaamheden als: campagnematerialen ontwikkelen, briefen van en contact houden met de externe partijen en leveranciers, drukwerkbegeleiding, campagne monitoring, het schrijven van artikelen, content creatie voor website, nieuwsbrieven, direct marketing en social, beheer van de website (webediting, SEO optimaliseren etc). Je hoeft je dus niet te vervelen!

Wie zoeken wij?

 • Je volgt een hbo/wo studie in de richting van Communicatie/Marketing, Journalistiek of vergelijkbaar.
 • Je bent leergierig, proactief, flexibel en enthousiast
 • Je werkt secuur en zelfstandig
 • Je hebt affiniteit met de doelen en campagnes van IVN
 • Je bent een creatief schrijver
 • Ervaring met CMS-systemen, social media en redactie zijn een pré

Wat krijg jij ervoor terug?

 • Maatschappelijke impact. Je maakt het verschil door mensen dichter bij de natuur te brengen. Ook voor wie dat minder vanzelfsprekend is, zoals ouderen en kinderen.
 • Ruimte voor eigen inbreng. Afhankelijk van je studie en interesses kun je je stage toespitsen op diverse onderwerpen. Bijvoorbeeld creatie & redactie, e-mailmarketing, website & webwinkel, branding, projectmanagement en/of ledenwerving.
 • Je doet werkervaring op in de non-profit/ goede doelen sector. Je werkt in een groot team en wordt begeleid door collega’s met specialismes op het gebied van communicatie, marketing en fondsenwerving.
 • Een inspirerende werkplek in hartje Amsterdam, met uitzicht op de mooiste botanische tuin van de stad! Goed bereikbaar met OV, vlakbij centraal station.
 • Een stagevergoeding van € 300,- per maand, op basis van 36 uur per week.
 • De mogelijkheid om een onderzoek vanuit je opleiding uit te voeren (maximaal 50% van de uren bij een voltijdsstage). Om voldoende werkervaring en feeling met IVN op te bouwen hanteren we een minimum van 18 uur per week meewerkruimte voor alle communicatiestagiairs.
 • Een geweldige stage volgens onze huidige topstagiaires Holly en Myra!