Consumentenonderzoek

Consumentenonderzoek

Wageningen Food & Biobased Research brengt trends en doelgroepen in kaart en onderzoeken in hoeverre producten gemaakt van/met reststromen aansluiten bij de wensen van consumenten. We gaan na welke prijs men voor zulke producten wil betalen, en onderzoeken waarom consumenten een product eventueel niet willen kopen.

Deze inzichten vertalen we, in overleg met onze klanten, door naar een effectieve marketingstrategie. Zo hebben we onderzocht of consumenten soepen en sauzen gemaakt van restpartijen groente acceptabel vinden en waarderen. Deze resultaten zijn gebruikt bij het ontwikkelen van “De Verspillingsfabriek”. In een pilotstudie binnen het project CARVE zijn we nagegaan of consumenten koekjes en snijkoek met daarin retourbrood verwerkt lekker vinden. In “Future Proteins” onderzoeken we de gezondheidseffecten en consumentenacceptatie van producten met (duurzaam) insecteneiwit, waarbij insecten plantaardige reststromen omzetten in hoogwaardige ingrediënten.

Meer weten over onze diensten?

Ga terug naar de overzichtspagina