
Cursus
Cursus pluimveevoeding en management
Welke nieuwe ontwikkelingen zijn er in de pluimveesector op het gebied van voedersamenstelling en management? Wat is de invloed van stress op het voedingsgedrag? En wat is een optimale voerstrategie voor leghennen en ouderdieren? Deze, en vele andere vragen worden beantwoord in de cursus Pluimveevoeding en -management. De cursus geeft u inzicht in de recente ontwikkelingen op het gebied van pluimveevoeding in relatie tot diergezondheid en welzijn.
Programma overzicht
Tijdens deze tweedaagse cursus zal er aandacht besteed worden aan een diversiteit aan onderwerpen, gerelateerd aan pluimveevoeding en -management. De onderwerpen worden door verschillende specialisten
ingeleid, waarbij ruime gelegenheid zal zijn voor discussie. Een greep uit de onderwerpen betreft:
• Optimalisatie van de voedersamenstelling
• Mineralen in voeders: effecten op technische resultaten
• Invloed van stress op nutriëntenbenutting
• Voedingstrategiën voor vleeskuikenmoederdieren en leghennen
• Nutriënten, microbiota en immuniteit
• Maagdarm peristaltiek in relatie tot stikstof efficiëntie
• Voeradditieven ter vervanging van antibiotica
• Het gebruik van alternatieve voedingsbronnen
Doelgroep
De cursus Pluimveevoeding en -management is geschikt voor professionals die werkzaam zijn in de pluimvee- en voederindustrie en hun kennis over pluimvee willen updaten of vergroten. Denk hierbij aan productmanagers,
dierenartsen, nutritionisten, adviseurs, voorlichters, onderzoekers en docenten. Ook deelnemers vanuit de (toeleverende) industrie of overheid zijn van harte welkom in deze cursus.
Resultaat
Na het volgen van de cursus beschikt u over een verdiepend inzicht op het gebied van pluimveevoeding en -management. De nieuwe inzichten op het gebied van pluimveevoeding in relatie tot management, gezondheid en voederoptimalisatie worden gedoceerd met een duidelijke link met de praktijk. Daardoor bent u in staat de opgedane kennis toe te passen in uw dagelijkse werk.
Cursusleiding
De cursusleiding bestaat uit Prof. dr. ir. J. G.(Johan) Buyse, KU Leuven en Dr. ir. R.P. (René) Kwakkel, Wageningen University & Research.