Diass-onderzoek naar de nauwkeurigheid van de app Traqq

Use case

DIASS - Onderzoek naar de nauwkeurigheid van een nieuwe app om voedingsinname te meten

​In deze studie willen we onderzoeken hoe nauwkeurig de door de afdeling Humane Voeding en Gezondheid ontwikkelde smartphone app 'Traqq' voedingsinname meet in vergelijking met bestaande online voedingsvragenlijsten en hoe prettig deelnemers deze methode vinden ten opzichte van de bestaande vragenlijsten.

Voor deze studie zijn we op zoek naar 220 proefpersonen van 18 tot en met 70 jaar (zowel mannen als vrouwen). Het onderzoek vindt plaats gedurende verschillende perioden tussen juli en december 2019. Als u meedoet, mag u aangeven naar welke van deze perioden uw voorkeur uitgaat.

Meedoen?

Wilt u een bijdrage leveren aan belangrijk wetenschappelijk onderzoek? Dat kan! Bekijk of u past in het profiel voor deelnemers en lees vervolgens de informatiebrochure. Na aanmelding nemen wij contact met u op en wordt u uitgenodigd voor een informatiesessie bij Wageningen University & Research.

Wat staat er voor u tegenover?

• Een standaard vergoeding van €65,-. Deelnemers die ook bloed afstaan en urine verzamelen krijgen een vergoeding van €125,-.

Profiel Deelnemers

U kunt helaas niet meedoen als u:

• Niet Nederlandstalig bent;
  • Geen beschikking heeft over smartphone met internetverbinding (wifi of bundel)
  • De intentie hebt om op korte termijn uw voedingspatroon te wijzigen, probeert af te vallen of aan te komen
  • Tegelijkertijd deelneemt aan een ander wetenschappelijk onderzoek (m.u.v. EetMeetWeet)
  • Medewerker bent van de afdeling Humane Voeding en Gezondheid, Wageningen Universiteit
  • Een studie volgt of hebt gedaan op het gebied van voeding (vb: Voeding & Diëtetiek, Nutrition and Health, etc.)
  • De toestemmingsverklaring niet wilt ondertekenen

Over het onderzoek

Het onderzoek vindt plaats bij Wageningen University & Research. We verdelen alle deelnemers over 6 groepen, het grootste verschil zit hem in de volgorde van de manier waarop we u vragen uw voedingsinname te rapporteren. Aan 100 van de 220 deelnemers zal gevraagd worden om ook bloed af te staan en urine te verzamelen. In het verzamelde bloed en urine kunnen we vervolgens de concentratie van bepaalde voedingsstoffen meten. Wanneer u echt geen bloed wilt laten prikken, dan mag u dit aangeven. Het onderzoek duurt in totaal 12 weken, met hierin 2 onderzoeksperiodes met een rustperiode ertussen.

Meer informatie leest u in de informatiebrochure.

Informatiebrochure DIASS studie

Meedoen aan dit onderzoek? Dat kan!

Meld u aan via onderstaande button en het onderzoeksteam neemt contact met u op.

Wij kijken er naar uit om u als deelnemer aan de DIASS studie te verwelkomen!