Internship

Dagbesteding en behandeling op Zorgboederijen

In Nederland zijn de afgelopen jaren veel zorgboerderijen in opkomst. Deze zorgboerderijen bieden een locatie waar mensen onderdeel kunnen zijn van een gemeenschap en mee kunnen doen met activiteiten in de natuur. Ze richten zich op verschillende doelgroepen, waaronder mensen met psychische problematiek, (dementerende) ouderen, kinderen en jeugdigen en mensen met een licht verstandelijke beperking.

Waar deze doelgroep meestal ook behandeling heeft binnen de GGZ, wordt dit vrijwel altijd aangeboden door een externe organisatie: de dagbesteding en de behandeling vinden apart plaats. Er is nog niet veel bekend over de effectiviteit en demogelijke voordelen van behandeling op de zorgboerderij.

We inventariseren welke mensen behandeling krijgen op de boerderij, we brengen doormiddel van interviews met deelnemers, behandelaars en medewerkers in beeld hoe de behandeling eruit ziet, hoe de interactie is met de dagbesteding en hoe de boerderij omgeving gebruik wordt gemaakt. En wat de ervaringen zijn met behandeling op de boerderij, waarin het verschilt van behandeling in een GGZ instelling en wat het oplevert.

Geinteresseerd? Neemt contact op met Lenneke Vaandrager (lenneke.vaandrager@wur.nl) en Jan Hassink (jan.hassink@wur.nl), van Wageningen Plant Research (met thesiscoordination.hso@wur.nl in de CC).

Duration: 4 maanden
Language: Dutch

Start Date: Najaar 2020