De Nieuws BV: Arnold van Vliet en Ruben Smit over samenwerking

De Nieuwe Wildernis staat in de boeken als de grootste natuurfilm uit de Nederlandse geschiedenis. Ruim 700.000 bezoekers trok de film in de bioscoop. Dat smaakt regisseur Ruben Smit naar meer. Daarom is hij een samenwerking aangegaan met Wageningen University & Research centre.

Samen met natuurwetenschappers wil Ruben nóg veel meer mooie, authentieke Nederlandse natuurfilms gaan maken.

Tijdens de Dies Natalis van Wageningen University werd al bekend gemaakt dat de Natural History Unit Nederland zich zal vestigen op de Wageningse campus. Daarmee krijgt Wageningen UR een in-huis constructie met een mediabedrijf gespecialiseerd in natuurproducties. De Natural History Unit Nederland is een initiatief van onder meer Ruben Smit.

Beide partijen hebben veel baat bij de samenwerking. Zo hebben de filmmakers toegang tot de nieuwste inzichten van de onderzoekers en ontstaan er voor Wageningen UR nieuwe mogelijkheden om kennis over de leefomgeving te delen met een breed publiek.

Regisseur Ruben Smit en bioloog Arnold van Vliet van Wageningen UR vertellen over de samenwerking in de radio-uitzending van De Nieuws BV op 19 maart 2015.

Bekijk het fragment van De Nieuws BV