De experts stellen zich voor

Wij, Eelke en Rick, zijn de experts die jouw vragen op gebied van ‘houdbaarheid verlengen’ en ‘robots in de agrarische sector’ graag beantwoorden. Vanaf de appeloogst in het najaar van 2016 tot aan de consumptie van de appel in het voorjaar van 2017 zullen wij vragen omtrent kwaliteit en bewaring vanuit ons werkveld beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een e-mail of stel je vraag via social media @wurfoodbiobased.

8e637864-f77e-484f-9def-819ee23bc3a4_eelke_westra.png

“Mijn naam is Eelke Westra, ik ben senior onderzoeker na-oogsttechnologie en werk sinds 2003 bij Wageningen Food & Biobased Research.

Ik werk dagelijks met producten die gezond zijn: groente en fruit. Binnen deze categorie doe ik onderzoek naar de houdbaarheid en kwaliteit. Dat is een veelzijdig aspect, want kwaliteit kan van alles zijn: smaak, kleur, textuur, ziektes, etc. Meer informatie over het werk wat ik doe is hier te lezen.

Mijn werk draagt bij aan het beschikbaar zijn en het hebben van goede kwaliteit versproducten in de winkelschappen. Dat is niet alleen in Nederland belangrijk maar ook voor de voedselvoorziening in de rest van de wereld. Daarom geef ik klanten graag antwoord op hun vragen omtrent het behouden van kwaliteit van versproducten.”

e9a29ed4-25af-4376-a6b3-4caba36feef6_rick_vandeZedde.png

“Mijn naam is Rick van de Zedde, ik ben senior onderzoeker/ business developer Agro Food Robotics en ik werk nu 12 jaar bij Wageningen Food & Biobased Research.

Ik haal mijn energie uit het brainstormen met het bedrijfsleven waarin we onze technologie aan hun toepassingen kunnen koppelen, zodat de basis voor innovatieve nieuwe machines/ robots gelegd is. We richten ons namelijk op agro food robotica, voor mij betekent dit het meetbaar maken van productkwaliteit plus het automatisch verwerken van producten zoals groente en fruit.

Wereldwijd, en ook in Nederland, wordt nog veel fysiek zwaar en monotoon werk uitgevoerd door mensen, terwijl robots dit ook prima kunnen doen. Bedrijven hebben regelmatig problemen bij het vinden van goed én gemotiveerd personeel. Door de inzet van robotica wordt het productieproces efficiënter, het werk van het betrokken personeel interessanter en de kwaliteit van het eindproduct beter.”