Studentinformatie

Deelname aan de finale van de IUFoST voedselproduct-ontwikkelingswedstrijd - Ierland

Het afgelopen jaar gingen twee Indonesische WUR masterstudenten de uitdaging aan en deden mee met de “Fighting Hunger Food Product Development Competition”, georganiseerd door de International Union of Food Science and Technology (IUFoST). En met succes!
Accestia Christy en Stella Alinneshia werden uitgenodigd om hun product, een energie- en eiwitrijk glutenvrij koekje bedoeld voor indonesisiche kinderen, te komen presenteren op het IUFoST World Congress 2016 in Dublin.

Begeleid door een PhD-student van de WUR werd het koekje ontworpen om de eiwit- en energie-ondervoeding tegen te gaan in Indonesië. Met hun product moesten ze het als finalisten opnemen tegen acht andere teams. Wat hun koekje speciaal maakte, was dat het gemaakt wordt met bestanddelen die lokaal in overvloed aanwezig zijn in Indonesië, zoals zoete aardappelen, adukibonen, banaan en voedende Moringa oleifera (wonderboom).

Om de lokale en duurzame waarde van het product te benadrukken, werd het versierd met Indonesisch handwerk. De stimuleringsregeling maakte het voor Accestio en Stella mogelijk om het hele congres bij te wonen en hun eindpresentatie voor de juryleden te houden. “Ze wilden meer weten en ook meteen wat proeven.” Het enthousiasme van de juryleden leidde tot de derde plaats in de competitie, een resultaat waar ze trots op mogen zijn! Tijdens het congres vormden de meiden een netwerk en vriendschappen van wereldklasse met andere deelnemers, internationale bedrijven en belangrijke wetenschappers. Die connecties zullen hen waarschijnlijk ten voordeel zijn voor toekomstige samenwerkingen.