Drie jonge WUR-wetenschappers naar landelijke FameLab finale

Sophie van der Vlugt, Malou van der Sluis en Rose Pinto gaan naar de Nederlandse finale van de FameLab wedstrijd voor jonge wetenschappers op 1 juni. Zij zijn de winnaars van de voorronde in Wageningen, waarvoor 13 deelnemers een video instuurden.

De 13 inzendingen zijn elders op deze pagina te bekijken.

Vrijdag 30 april maakte de jury in een online ceremonie haar shortlist van vijf deelnemers bekend. Vervolgens kreeg elk van die vijf  deelnemers een aantal vragen van de jury om zijn of haar presentatie- en improvisatievermogen te testen. De jury benoemde vervolgens Sophie en Malou tot jurywinnaars.

Daarnaast was er dit jaar voor het eerst een publieksprijs, die werd gewonnen door Rose Pinto met 26,7% van de stemmen.

Over FameLab

FameLab is een internationale presentatiewedstrijd voor jonge wetenschappers (jonger dan 40 jaar). Deelnemers sturen een korte pitch (max 3 minuten) in over hun onderzoek. De beste pitch, beoordeeld op inhoud, helderheid & charisma wint!

De wedstrijd startte met een Wageningen University & Research voorronde. De drie winnaars - waarvan twee door de jury en een door het publiek - gaan door naar de nationale voorronde, waaraan ook deelnemers van andere universiteiten deelnemen. De winnaar van deze nationale voorronde neemt dit najaar deel aan de internationale FameLab finale.