Achtergronden bij onze advertenties

Drones tegen plagen

Valt er in landen rond de Sahara even wat meer regen, dan groeien sprinkhanenpopulaties snel. Dit kan leiden tot plagen en navenante hongersnoden. Wageningse studenten bekijken of ze potentiële sprinkhanenplagen vroegtijdig kunnen opsporen met drones.

Valt er in landen rond de Sahara even wat meer regen, dan groeien sprinkhanenpopulaties snel. Dit kan leiden tot plagen en navenante hongersnoden. Wageningse studenten bekijken of ze potentiƫle sprinkhanenplagen vroegtijdig kunnen opsporen met drones. Dankzij de nauwkeurige beelden die de drones maken van veranderingen in de vegetatie zijn uitbraken in de kiem te smoren, met minimaal gebruik van bestrijdingsmiddelen. De studenten werken hun plannen uit voor de Wereldvoedselorganisatie van de VN. Zo dragen zij al tijdens hun opleiding bij aan de kwaliteit van leven.