Effecten als gevolg van gecombineerde blootstelling aan meerdere voedselgerelateerde giftige stoffen

Stage

Effecten als gevolg van gecombineerde blootstelling aan meerdere voedselgerelateerde giftige stoffen

Onderzoeksgebied: toxicologie en risicobeoordeling van voedselgerelateerde verbindingen en verontreinigende stoffen.

De veiligheid van ons voedsel wordt niet alleen bepaald door de veiligheid van de afzonderlijke componenten, maar ook door het eventueel optreden van zogenoemde cocktaileffecten (ook wel mengseleffecten genoemd).

Doel

Het doel van dit project is om bij te dragen aan de ontwikkeling van een methodologie om de gecombineerde effecten van verbindingen, en in het bijzonder voedselgerelateerde verontreinigende stoffen, te meten en voorspellen. Hiervoor zullen tests op basis van in vitro gekweekte cellen worden gebruikt.

Supervisors: Geert Stoopen en Ad Peijnenburg

Ben je geïnteresseerd in deze onderwerpen? Stuur dan je sollicitatie (brief + cv) naar Ad Peijnenburg.

Tijdpad