Product of dienst

Efficient Writing Strategies

Kost het u moeite om uw gedachten goed op papier te zetten? Zoekt u een efficiëntere schrijfstrategie? Wilt u uw productiviteit graag verhogen? Hebt u behoefte aan structuur?

Deze cursus wordt aangeboden in samenwerking met de Wageningen Graduate Schools (WGS).

Cursusbeschrijving

In deze cursus leiden we u door de verschillende stadia van het schrijfproces. U leert uw zwakke en sterke punten kennen, maar ook de strategieën die voor u het besten werken. Tegelijkertijd maakt u een goed begin met het schrijven van uw eigen tekst (scriptie, artikel, onderzoeksverslag, voorstel, etc.).

Doelgroep

Promovendi en postdocs die meer inzicht willen krijgen in het schrijfproces en dit proces beter willen beheersen

Doelstellingen van de cursus

• de cursist leert wat de voor- en nadelen van verschillende schrijfstrategieën zijn
  • de cursist leert het schrijfproces op te splitsen in verschillende activiteiten
  • de cursist krijgt inzicht in (de planning van) het schrijfproces en de productie en revisie van teksten
  • de cursist leert welke problemen zich kunnen voordoen en hoe die kunnen worden opgelost (problemen die te maken hebben met productiviteit, onderzoeksvragen, opbouw, stijl, taal, etc.)
  • de cursist leert gebruik te maken van feedback (feedback geven en feedback krijgen)

Cursusduur en studiepunten

• vijf lessen van 2½ uur
  • 24 uur zelfstudie
  • 1,3 ECTS

Data en tijden

De cursus wordt twee keer per jaar gegeven. Klik hieronder voor het actuele rooster.

Rooster PhD cursussen

Cursusmateriaal

Reader Efficient Writing Strategies

De cursisten ontvangen het cursusmateriaal bij aanvang van de eerste les. De kosten van het cursusmateriaal zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

Certificaat

De cursisten dienen alle lessen te hebben bijgewoond om het certificaat van de cursus te verkrijgen.

Gereduceerde prijs* €205
Interne prijs** €410
Externe prijs €410
  • Inclusief cursusmateriaal
  • Exclusief koffie, thee en lunch
  • U kunt alleen bij ons betalen met pin of creditcard.

*Wanneer heb je recht op de gereduceerde prijs?

• Promovendi van Wageningen University & Research met een goedgekeurd Training and Supervision Plan (TSP) die ingeschreven staan bij een van de onderzoekscholen van Wageningen University & Research (EPS, PE&RC, VLAG, WASS, WIAS, WIMEK).
  • Postdocs van Wageningen University & Research die ingeschreven staan bij een van de onderzoekscholen van Wgeningen University & Research.

**Wanneer heb je recht op de interne prijs?

• Andere promovendi / postdocs en medewerkers van Wageningen University & Research.

Opzegtermijn

Je kunt je zonder bijkomende kosten afmelden voor de cursus tot vier weken voor aanvang van de cursus. Hierna zal de interne prijs afgeschreven worden, tenzij je:

• iemand kunt vinden die je plaats wil innemen in de cursus. Geef in dat geval naam en contactinformatie van deze persoon door aan de cursuscoördinator. In dit geval bedragen de kosten voor opzegging € 50,-.

• een geldige reden hebt om je af te melden voor de cursus (ziekte of een sterfgeval van een familielid van 1e of 2e graad). Dit geldt alleen voor promovendi en postdocs van Wageningen University & Research. In dit geval zal de gereduceerde prijs in rekening gebracht worden en verwachten we een e-mail van je supervisor/PI met de reden van afmelding.