Internship

Evaluatie van de supermarkt safari; een training gericht op gezonde voedselkeuzes voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB)

Mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) willen gezond eten, maar weten vaak niet precies hoe. Dit komt doordat ze bijvoorbeeld de kennis en vaardigheden missen om gezonde keuzes te maken. Daarnaast hebben ze vaak een beperkt budget, wat het maken van gezonde keuzes uitdagend maakt. Om mensen met LVB te helpen, heeft GGD Gelderland-Zuid een project genaamd ‘Supermarkt Safari’ geïnitieerd.

Het doel van de Supermarkt Safari is dat mensen met een licht verstandelijke beperking kennis en vaardigheden opdoen om zelfstandig intrinsiek gemotiveerde gezonde keuzes te maken in de supermarkt, ook met een beperkt budget. De ‘Supermarkt Safari’ bestaat uit twee delen. Deel I is een introductie op het thema gezonde voeding en gezonde boodschappen. Deel II gaat in op boodschappen doen met een klein budget.

De opdracht voor de student is om te helpen bij de training (die gegeven wordt door een medewerker van Pluryn) en de proces en effect evaluatie uit te voeren in samenwerking met en onder begeleiding van het projectteam bestaande uit mensen van de GGD Gelderland Zuid, Radboudumc en Pluryn. De student kan op zeer korte termijn starten.

Geïnteresseerd of wil je meer informatie? Neem contact op met Fieke Wolters via fwolters@ggdgelderlandzuid.nl of 06-83264774 (met thesiscoordination.hso@wur.nl in de CC).

Samenwerkende partners in het project zijn de GGD Gelderland-Zuid, Radboudumc en Gemeente Nijmegen (vanuit ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’), en Pluryn. Het project is gesubsidieerd door Fonds Nuts Ohra (FNO).

Duur: In overleg
Taal: Beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste