Internship

Foutieve voedingsinformatie

Bij de afdeling Volksgezondheid van de gemeente Utrecht werken adviseurs Gezondheid en Culturele aspecten in verschillende netwerken van bewoners en professionals in de Utrechtse wijken. In deze coronatijd willen bewoners een goede gezondheid hebben, omzich te beschermen voor het virus. Dit gaat over het opbouwen van weerstand en afvallen (ivm de risicofactoren). Voeding is daarom een belangrijk onderwerp voor hen en de adviseurs zien dat Utrechters met een migratieachtergrond ontvankelijk zijn voor voedingsinformatie die in de sociale en-/of culturele context wordt aangenomen als ‘betrouwbaar’. Deze voedingsinformatie is niet altijd in lijn met de richtlijnen van het Voedingscentrum. We willen graag inzicht krijgen in de omvang van foutieve informatie en de achterliggende oorzaken/redenen die de keuze voor foutieve voedingsinformatie bepalen. De student zal met kwalitatief onderzoek (incl. literatuuronderzoek en interviews met Utrechtse professionals en vrijwilligers van o.a. mantelzorggroepen) in kaart brengen welke factoren (individueel + omgevingsgericht) een rol spelen bij het verkrijgen van (foutieve) voedingsinformatie via informele netwerken en sociale media bij (vrouwelijke) Utrechters met een niet-westerse achtergrond (Marokkaans en Turks).

Geïnteresseerd of wil je meer informatie? Neem contact op met Hannie Kuiken (adviseur Gezondheid) h.kuiken@utrecht.nl en Vera Scholten (gezondheidsexpert) vera.scholten@utrecht.nl (met thesiscoordination.hso@wur.nl in de CC).

Duur: 4-6 maanden
Taal: Nederlands

Start Datum: Vanaf 1 november

Stagevergoeding: 500 euro