Product of dienst

Frans III

Wilt u Frans leren voor stage, studie of werk in Frankrijk en beschikt u al tot een redelijk niveau qua grammatica? Wenst u deze kennis te verdiepen en vooral beter te leren communiceren in het Frans? De cursus Frans III helpt u de Franse taal beter begrijpen en spreken.

De lessen vinden plaats op de campus van Wageningen University & Research, in het Forum gebouw.

Doelgroep

Frans III is bedoeld voor iedereen die 3 of 4 jaar Frans heeft gevolgd op HAVO- of VWO-niveau en die sindsdien enigszins in contact met de Frans taal is geweest, door een cursus te volgen of enige tijd in een Franstalig land te verblijven. Deze cursus is ook bedoeld voor iedereen die de cursus Frans II heeft afgerond.

Eindniveau

• Frans III: op weg naar B1 (CEFR)

Inhoud

In Frans III wordt aandacht besteed aan grammatica en woordenschat, maar het hoofddoel is beter leren communiceren in het Frans. De nadruk ligt op mondelinge communicatie, ondersteund door oefeningen op het gebied van lees- luister- en schrijfvaardigheid. Relevante grammatica en woordenschat komen op diverse momenten aan bod. In de cursus wordt ook aandacht besteed aan culturele aspecten en actuele ontwikkelingen in Frankrijk. Alle oefenactiviteiten zijn gericht op praktische en realistische situaties. De voertaal is Frans.

Opzet

De cursus omvat 13 werkcolleges van elk één uur en drie kwartier per week. Daarnaast dient u rekening te houden met 2 tot 3 uur zelfstudie om het gewenste niveau te bereiken.

Data en tijden

Startdatum Einddatum Dag Tijd
5 maart 18 juni maandag 17.30 - 19.15 uur

Cursusmateriaal

Voor deze cursus ontvangt u (digitaal) materiaal. U hoeft zelf geen materiaal aan te schaffen.

Certificering en examen

Na het afronden van de cursus ontvangt u een Wageningen in’to Languages-certificaat. Als je het examen niet hebt gehaald is er een herkansingsmogelijkheid na de cursus. De kosten daarvan zijn € 25,-. dit bedrag is niet bij het cursusgeld inbegrepen.

BSc/Msc WUR studententarief* € 90,-
Medewerkerstarief € 400,-
Regulier tarief: € 450,-
  • Inclusief examen op de laatste cursusdag.
  • U kunt alleen bij ons betalen met pin of creditcard.

*Dit tarief geldt alleen voor de studenten die een ondertekend formulier kunnen overleggen. Op dit formulier geeft je scriptie- of stagebegeleider aan dat je deze taalcursus nodig hebt voor je studie.

Voorafgaand aan inschrijving

Als u twijfelt of deze training aansluit bij uw niveau, dan kunt u vrijblijvend een telefonisch intakegesprek aanvragen met onze docent via:

T: +31 317 48 2552
E: into@wur.nl