PAC-studie

GABA for Health

GABA is recent ontdekt als voedingsstof uit aardappel en tomaat. Wij denken dat GABA belangrijk is voor het in balans houden van uw bloedsuikerspiegel en bloeddruk. Daarom willen wij de werking van GABA onderzoeken. Wilt u ons daarmee helpen en tegelijkertijd meer over uzelf leren? Doe dan mee aan dit wetenschappelijk onderzoek van de Wageningen Universiteit.

Meedoen?

Wilt u een bijdrage leveren aan belangrijk wetenschappelijk onderzoek? Dat kan! Bekijk of u past in het profiel voor deelnemers en lees vervolgens de informatiebrochure. Na aanmelding nemen wij contact met u op en wordt u uitgenodigd voor een informatiesessie bij Wageningen University & Research.

Wat staat er tegenover?

Profiel Deelnemers

Wij zoeken 52 gezonde mannen en vrouwen die:

• Tussen de 50 en 70 jaar oud zijn
  • Een BMI van 25 (kg/m2) of hoger hebben BMI check)
  • Een redelijk stabiel gewicht hebben
  • Gemiddeld per week niet meer dan 14 glazen alcohol voor vrouwen en 21 glazen alcohol voor mannen drinken
  • Niet meedoen aan ander medisch wetenschappelijk onderzoek

Over het onderzoek

Het onderzoek vindt plaats op de Wageningen Universiteit en zal starten in november. Als u meedoet wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met uw beschikbaarheid bij het inplannen van het onderzoek.

Voorafgaand aan het onderzoek vindt een vooronderzoek plaats. Bij deelname aan dit onderzoek gebruikt u 12 weken lang een voedingssupplement. Aan het begin van het onderzoek komt u 2 keer voor een ochtend en 2 keer voor een kort bezoek naar de universiteit. Ook komt u aan het eind van het onderzoek 1 keer voor een ochtend en 2 keer voor een kort bezoek naar de universiteit. Wij meten dan uw bloedsuiker en bloeddruk met behulp van onder andere een continue glucosesensor en een 24-uurs bloeddrukmonitor. Op deze manier ontstaat er een persoonlijk profiel van uw bloedsuikerspiegel en uw bloeddruk, waarmee wij de effecten van GABA kunnen bepalen. Meer informatie over wat er precies gebeurt op de testdagen kunt u lezen in de informatiebrochure.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in deelname aan het GABA-onderzoek en/of wilt u er meer over weten? Lees dan de informatiebrochure voor een uitgebreide omschrijving van het onderzoek.

Heeft u vragen of wilt u uw aanmelden voor het onderzoek, neem dan contact op met het onderzoeksteam via: gaba@wur.nl of 06-30236707.