Update

GABA for Health

GABA is recent ontdekt als voedingsstof uit aardappel en tomaat. Wij denken dat GABA belangrijk is voor het in balans houden van uw bloedsuikerspiegel en bloeddruk. Daarom willen wij de werking van GABA onderzoeken. Wilt u ons daarmee helpen en tegelijkertijd meer over uzelf leren? Doe dan mee aan dit wetenschappelijk onderzoek van de Wageningen Universiteit.

Op dit moment zijn er nog geen resultaten bekend en wordt er hard gewerkt aan de data analyses. Zodra de eerste resultaten bekend zijn, krijgen de deelnemers hierover bericht.

Wat staat er tegenover?

Profiel Deelnemers

Wij zoeken 52 gezonde mannen en vrouwen die:

  • Tussen de 50 en 70 jaar oud zijn
  • Een BMI van 25 (kg/m2) of hoger hebben BMI check)
  • Een redelijk stabiel gewicht hebben
  • Gemiddeld per week niet meer dan 14 glazen alcohol voor vrouwen en 21 glazen alcohol voor mannen drinken
  • Niet meedoen aan ander medisch wetenschappelijk onderzoek

Over het onderzoek

Voorafgaand aan het onderzoek vindt een geschiktheidsonderzoek plaats om te kijken of u aan de eisen voor deelname voldoet. Het geschiktheidsonderzoek vindt plaats in april en mei. Het echte onderzoek zal dan starten in mei. Als u meedoet wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met uw beschikbaarheid bij het inplannen van het onderzoek.

Bij deelname aan dit onderzoek gebruikt u 12 weken lang een voedingssupplement. Aan het begin van het onderzoek komt u 2 keer voor een ochtend en 2 keer voor een kort bezoek naar de universiteit. Ook komt u aan het eind van het onderzoek 1 keer voor een ochtend en 2 keer voor een kort bezoek naar de universiteit. Wij meten dan uw bloedsuiker en bloeddruk met behulp van onder andere een continue glucosesensor en een 24-uurs bloeddrukmonitor. Op deze manier ontstaat er een persoonlijk profiel van uw bloedsuikerspiegel en uw bloeddruk, waarmee wij de effecten van GABA kunnen bepalen. Meer informatie over wat er precies gebeurt op de testdagen kunt u lezen in de informatiebrochure.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in deelname aan het GABA-onderzoek en/of wilt u er meer over weten? Lees dan de informatiebrochure voor een uitgebreide omschrijving van het onderzoek.

Heeft u vragen of wilt u uw aanmelden voor het onderzoek, neem dan contact op met het onderzoeksteam via: gaba@wur.nl of 06-30236707.