Stage

Gaan met die banaan: op zoek naar de oorsprong van bananen

We zijn momenteel op zoek naar een thesis- of stagestudent voor een periode van ten minste vijf maanden die geïnteresseerd is in de zoektocht naar analytische markers die ons kunnen vertellen wat de oorsprong van bananen is. De duurzame productie van bananen is gekoppeld aan bepaalde plekken ter wereld. In dit project willen we relevante markers voor de oorsprong van bananen vinden en deze gegevens uiteindelijk koppelen aan bodem- en klimaatfactoren om meer zicht te krijgen op hun relevantie en om in de toekomst de samenstelling van bananen op andere plekken te kunnen voorspellen.

Praktijk

Het onderzoek omvat een korte literatuurstudie, selectie van relevante markers, selectie en aanpassing van de geschikte analysetechnieken, experimenteel ontwerp, analyses, multivariate gegevensanalyse, rapportage en presentatie. Een brede reeks analytische technieken, waaronder GC, LC, ICP-MS, PTR-MS, IR-MS, NMR, NIRS, Raman-spectroscopie, etc. is beschikbaar. Tijdens dit project werk je samen met een andere student die zich zal richten op de bodem- en klimaatfactoren. Tijdens een ander lopend project zullen er bananen uit specifieke plaatsen in Zuid-Amerika worden verzameld.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met prof. Saskia van Ruth.