Goudjakhals in de media

Even was de goudjakhals op de Veluwe wereldnieuws in Nederland. Onderzoeker Edgar van der Grift ontdekte het dier op beelden van een cameraval die op de Veluwe staat opgesteld. Totaal onverwacht kwam daar ineens een goudjakhals in beeld. Het is de eerste waarneming van het dier in Nederland. Voor de camera's van verschillende media legt Van der Grift het een en ander uit over de ontdekking, het dier en de gebruikte cameraval.

Bekijk het fragment

NOS: Nieuwkomer op de Veluwe: goudjakhals gespot (29 februari 2016) De NOS neemt Van der Grift mee naar dierentuin Burgers Zoo waar een koppel goudjakhalzen leeft.

Omroep Gelderland: Jakhals gezien op de Veluwe (29 februari 2016) Bij Omroep Gelderland vertelt Van der Grift meer over hoe het dier mogelijk in Nederland is gekomen.

Hart van Nederland: Jakhals gespot op de Veluwe (29 februari 2016) Hart van Nederland geeft meer uitleg over de gebruikte cameraval.

Hart van Nederland: Is de jakhals wel een jakhals? (2 maart 2016) Onderzoeker Edgar van der Grift is na het nieuws over de jakhals op de Veluwe overspoeld met foto's van mogelijke jakhalzen. Bij HvNL geeft hij tips hoe je een jakhals onderscheidt van bijvoorbeeld een hond.