Onderwerp scriptie

Groen is Gezond!

Thesis/Internship

Kunnen we gezondheidsverschillen verkleinen door steden te vergroenen, en wat is daarin de rol van participatie? Voor een multi-partner project (PARTIGAN) zijn we op zoek naar twee studenten die hun thesis of stage willen doen over de relatie tussen groen en gezondheid in lage SES wijken. Denk aan de activerende en stress-verlagende functie van een moestuin, park of voedselbos.

We hebben twee opdrachten:

  • In samenwerking met de Gemeente Arnhem en/of Nijmegen: Wat is het gezondheidseffect van groene straten en parkjes, en maakt bewondersparticipatie een verschil?
  • In samenwerking met groene burgerinitiatieven: Wat is de betekenis van groene initiatieven voor buurtbewoners met een lage SES, en wat is het effect op hun gezondheid?

Op dit project werk je samen met bewoners, gemeenten en gezondheids- en natuurorganisaties in Arnhem en Nijmegen. We gaan de wijk én de tuin in voor een betere gezondheid!

Neem contact op met Marthe Derkzen (marthe.derkzen@wur.nl) als je meer wilt weten over het project en de mogelijkheden (met thesiscoordination.hso@wur.nl in de CC).

Duration: 4-6 months
Language: Dutch

Start Date: In overleg

Link to project: PARTIGAN: Participatory Greening of Arnhem and Nijmegen

Bekijk de projectpagina, lees meer in onze laatste nieuwsbrief en bekijk de livecast over Vitamine G.