Henk Wymenga en Atze Schaap doen ideeën van studenten bloeien.

Henk Wymenga en Atze Schaap zijn als coach betrokken bij de ReThink Protein Challenge #2. Studenten benaderen hen met vragen over bedrijfsmatige en technische aspecten van hun eigen innovatieve concepten.

In de ReThink Protein Challenge werken studenten van over de hele wereld aan hun innovatieve duurzame oplossing om 9 miljard mensen straks van voldoende eiwit te voorzien. In januari begonnen 49 teams van 91 universiteiten en 34 landen aan de challenge. Na ronde 1 bleven daarvan nog 30 teams over. 

Naast het beantwoorden van vragen, gaven ze feedback op hun eerste mijlpaal tijdens het speeddate event op 12 Maart. Henk sprak vijf teams tijdens het evenement en kijkt positief terug op de interacties: 'Het ware hele interessante presentaties en het was een plezier om mee te doen.' 

De 30 teams die het tot de tweede ronde schopten hebben een diverse kijk op de proteine transitie. Het gebruik van microalgen is een terugkerende eiwitoplossing, maar ook de meer controversiƫle alternatieven zoals insecten en kweekvlees worden door een aantal teams overwogen. Daarnaast zijn er nog pogingen om voedsel uit afvalstromen te herbestemmen, zoals tomatenzaden en cake van geperste koolzaadolie.

In de komende twee maanden zullen Henk en Atze de studenten blijven helpen om hun ideeen te ontwikkelen. Op 3 juni worden de 12 finalisten aangekondigd, en op 25 juni volgt een spectaculaire Grand Finale. Wageningen Ambassadors zijn welkome gasten bij beide evenementen!